image

Чому в Росії не затримали спонсора «Правого Сектору» Балогу (ВІДЕО)

Вчора народний депутат від Закарпаття Віктор Балога давав відразу два інтерв’ю на телеканалах. Спочатку на телеканалі «112», а потім на «Громадському». 

Ми повідомляли, що на «Громадському» Віктор Іванович назвав себе мало не хазяїном Закарпаття і спрогнозував, що його політична сила Єдиний Центр повинна набрати 50% голосів на найближчих виборах в місцеві органи, а його син Андрій повинен очолити Закарпатську обласну раду.

Така нескромність Балоги не дивує, але дивує інше. Балога на телеканалі «112» зізнався що протягом останнього часу тричі літав до Росії. Сказав, що до друзів. Але ми всі добре пам’ятаємо, як ще зовсім недавно Балога також зізнавався, що фінансує ультранаціоналістичну партії «Правий Сектор». І це при тому, що проти лідера цієї партії Дмитра Яроша в Росії порушено справу і він оголошений в розшук.

Ми добре знаємо, що в Росії існує довгий чорний список на українців і тому дуже дивно, що Балога, який фінансує ненависну для Росії партію, до цього списку не входить.

Ось що з цього приводу написав радник міністр МВС Арсена Авакова Антон Геращенко:

«Вчера в гостях у остроумной Наташи Влащенко был настоящий "хозяин" Закарпатья Виктор Балога.

Славящаяся своими провокационными вопросами Наталья спросила уткнувшегося в свой IPad Виктора Балогу, о том, правда ли, что он в последнее время несколько раз летал в Россию. 

"Да, правда" - ответил "на автомате" Виктор Балога, возможно сразу пожалев об этом ответе.

Наташа продолжила свой натиск: "А с кем у Вас были там встречи?"

После некоторой паузы, которую каждый может истолковать по своему, Виктор Балога ответил: "С друзьями". Правда, не уточнил с какими, оставляя, опять-таки, широкое поле для фантазии блоггерам, журналистам и политикам.

Я, например, не могу полететь в Москву и вернуться оттуда. Меня там задержат и будут требовать рассказать, откуда я взял секретные планы российского генштаба по нападению на Украину и другую секретную информацию.

Вызывает удивление, что депутата от БПП Алексея Гончаренко чуть было не посадили в Москве в СИЗО за якобы организацию трагедии 2 мая, а Виктор Балога, который не скрывает, что являлся финансистом Майдана и лучшим другом Правого Сектора, объявленного в РФ экстремистской террористической организацией, беспрепятственно летает в Россию туда и обратно, и к нему нет никаких вопросов ни у ФСБ, ни у ГРУ.

Или, может быть, эти вопросы у ФСБ и ГРУ к Виктору Балоге, таки есть, но мы об этом пока не знаем?

Именно с целью разобраться в настоящей роли Виктора Балоги в трагических событиях в Мукачево следственная комиссия Верховной Рады единогласно вызвала на свое заседание народного депутата Балогу.

Однако приглашенный вчера заявил, что отказывается приходить на комиссию и отвечать на вопросы депутатов - членов комиссии.

Отказ от сотрудничества со следственной комиссией Верховной Рады, о котором уже публично заявил Виктор Балога, дает повод лишь для еще большего количества вопросов к нему и не только у следственной комиссии Рады ...

П. С. Рекомендую настоящим патриотам из уважаемого мною патриотического крыла Правого Сектора быть внимательными и осторожными в общении с "зубрами украинской политики" - бывшим губернатором Закарпатья при Президенте Кучме, главой Секретариата Президента при Ющенко и Министром по чрезвычайным ситуациям при Януковиче.

Древние греки в таких случаях говорили - "Бойтесь данайцев, дары приносящих!", или вспоминали быль/легенду о Троянском коне».

Ми не будемо вдаватися в питання, хто в Росії є друзями Балоги, до яких він так часто їздить. Але є два варіанти для розслідування.

По-перше: Балога протягом трьох років працював на Віктора Медведчука, очолював і розбудовував його партію СДПУ(о) в Закарпатті. Можливо, по старій дружбі у нього і залишилися якісь друзі з оточення кума Володимира Путіна, з якими він вирішує якісь таємні питання, а фінансування «Правого Сектору» є лише прикриттям.

А по-друге: цілком можливим є давня версія про те, що «Правий Сектор» і є проектом Кремля. Саме завдяки цьому політичному проекту Росії вдалося розбурхати Україну, скинути стару владу і на весь Світ заявити, що нова влада нелегітимна і антиросійська, а тому Росія має повне право захистити українських росіян в Криму та на Донбасі.

Рано чи пізно спецслужби дізнаються про візити Балоги до Росії і про його преференції при перетинах кордонів. Та й буде ясно, з ким Балога зустрічається в Росії. Все найцікавіше лише буде.

Сергій Форкош, Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com