image

Делегація області відстояла у Мінрегіоні створення на Закарпатті 60 ОТГ

Ми повідомляли, що вибори в щонайменше трьох ОТГ під загрозою зриву. Учора з цього приводу у Мінрегіоні відбулася робоча зустріч із представниками Закарпаття. Завдяки консолідованій позиції та підтримці народних депутатів вдалося відстояти позицію щодо створення на Закарпатті 60 ОТГ. 

Сьогодні, 16 грудня, у Мінрегіоні відбулася робоча зустріч під головуванням заступника міністра розвитку громад та територій України В’ячеслава Негоди щодо обговорення Перспективного плану Закарпатської області. Делегацію із Закарпаття очолював перший заступник голови ОДА Олексій Гетманенко, до складу делегації входили: начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Микола Пігуляк, керівник регіонального офісу програми ULEAD з Європою Микола Сюсько, голова Закарпатської регіональної асоціації ОТГ Іван Дрогобецький, народні депутати України Ігор Кривошеєв та Анатолій Костюх, експерт з децентралізації Володимир Феськов.

Після презентації Перспективного плану Олексій Гетманенко, Микола Пігуляк та інші представники закарпатської делегації висловили свої пропозиції, враховуючи, що об’єднані територіальні громади були створені за методикою Мінрегіону. Після тривалої і важкої дискусії стосовно 8-ми ОТГ, врешті, завдяки консолідованій позиції та одностайній підтримці народних депутатів України Ігоря Кривошеєва та Анатолія Костюха делегація області відстояла позицію щодо створення на Закарпатті 60 ОТГ. Остаточне рішення з даного питання буде ухвалено на засіданні уряду.

Прес-служба ОДА

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com