image

Депутати Мукачівської райради відправили у відставку голову Михайла Лабоша

За таке рішення на сесії проголосували 24 обранці від фракцій "Слуга народу", "Рідне Закарпаття", "Батьківщина" та "За майбутнє". 15 депутатів не брали участь у голосуванні — це депутати від фракцій "Команда Андрія Балоги" та "Опозиційна плафторма "За життя". Вже колишній голова Ради Михайло Лабош (на фото) саме представник "Команди Андрія Балоги".

На сесії районної ради сьогодні мали прийняти бюджет району, однак депутати вирішили першим питанням голосувати за відставку голови.

"Було допущено порушення: терміни прийняття бюджету. Бюджет був не прийнятий до 25 грудня. Голова — це представник більшості, який має представляти її інтереси і виконувати. Ситуація в районній раді складалася таким чином, що представники політичної сили фактично виявилися в меншості і не змогли представляти більшість у районній раді. Тому було порушено роботу райради, відповідно у такому форматі вона не могла працювати", — розповів тимчасовий виконувач повноважень голови райради Роман Тарабій.

"Голова районної ради має виконувати рішення більшості, представляти більшість. Наприклад, більшість депутатів 21 січня пропонувала перенести сесію на 23 січня. Депутати ці підписи зібрали. Але голова проігнорував питання цієї більшості і прийняв рішення таке, як йому диктувала його політична сила. Ще декілька разів більшість вносила пропозиції про розгляд бюджету. Знову ці пропозиції ігнорувалися. Ми майже місяць порушували терміни прийняття бюджету і допустили невиплату заробітної плати працівникам. Тому таке рішення абсолютно логічне", — сказав Роман Тарабій.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com