image

Депутати Закарпатської облради просять президента Зеленського не ліквідовувати Закарпатську область

Закарпаття повинно залишитися Закарпаттям 

Президент Володимир Зеленський запропонував внести зміни до Конституції України щодо адміністративно-територіального устрою. Зокрема, адміністративна реформа передбачає ліквідацію районів і створення округів, а префекти повинні замінити адміністрації.  Взагалі, пропонується адміністративно-територіальними одиницями будуть: громади, округи, області та Автономна Республіка Крим.

При цьому, у пропозиції Зеленського уже не існує нинішніх назв областей. Більше того, за пропозицією президента не Конституція буде визначати назви областей, а ці повноваження перейдуть Верховній Раді за поданням Кабміну, - розповів політолог Петро Олещук.  

А ще Зеленський пропонує внести зміни до Конституції, за якими правовий статус адміністративних територій визначатиметься не Конституцією, а звичайними законами. Саме на рівні законів можна буде створювати, ліквідовувати або відповідним чином видозмінювати області та інші адміністративно-територіальні одиниці. Простою більшістю голосів. І тепер такі зміни адміністративно-територіальних одиниць будуть відбуватися швидко і так, як захоче парламентська більшість.

Одним словом, за поданням уряду Верховна Рада може легко проголосувати за створення нових територіальних одиниць і вже є проект укрупнення територій і за цим проектом Закарпатська область просто приєднана до інших західних областей з центром у Львові. Подібний проект укрупнення адміністративно-територіальних одиниць було розроблено ще минулою владою. 

Це налякало і владу Закарпаття. Зокрема, депутати Закарпатської облради проти такої адміністративної реформи і вже прийняли звернення до президента з проханням залишити Закарпатську область. Що з цього приводу сказав голова Закарпатської облради Михайло Рівіс, дивіться у відео:

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com