image

Екс-мер Ужгорода Ратушняк вважає, що його незаконно відмовили в реєстрації кандидатом в депутати

Екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк вважає неконституційною норму про необхідність перебувати за кордоном не більше 90 днів для тих, хто має намір балотуватися кандидатом в депутати Верховної Ради. 

Про це Ратушняк написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

Він вважає, що запроваджена ще при президентові Леонідові Кучмі норма про заборону балотуватися кандидатами у разі відсутності за рік 180 діб або одноразово більше 90 діб на території України. На думку Ратушняка, цією нормою обмежуються права щонайменше 10 мільйонів українців.

"10 млн громадян (2 - в РФ і 8 - на Заході), попрацювавши хоча б ОДИН раз протягом 90 діб - ВИКРЕСЛЮЮТЬСЯ З ПЕРЕЛІКУ ПОВНОЦІННИХ ГРОМАДЯН УКРАЇНИ. Повноцінних в сенсі ПРАВА користування Нормами Конституції України, де сказано, що «ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ МАЄ ПРАВО ОБИРАТИ І БУТИ ОБРАНИМ», - написав Ратушняк.

Сергій Ратушняк написав, що саме через порушення цієї норми ЦВК не зареєструвала його кандидатом. 

"Мене ЦВК позбавила мого Конституційного Права. Україна - держава ТОТАЛЬНОГО ПОРУШЕННЯ ОСНОВНИХ ПРАВ І СВОБОД ГРОМАДЯН. 
Я не апелював і не скаржусь особисто, але держава, яка вичавила своїх чи не найкращих громадян на заробітки - викреслює їх з ПОВНОЦІННИХ ГРОМАДЯН. 
Пане Президент Володимир Зеленський, виправте цю дискредитаційну норму, якщо плануєте розбудовувати правову державу", - написав Ратушняк.

Нагадаємо, що останнім часом колишній мер Ужгорода Сергій Ратушняк проживає на Тенеріфе. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com