image

Голова Закарпатської ОДА посідає останнє місце в рейтингу голів ОДА України (ТАБЛИЦЯ)

Вже традиційно рейтинг голів ОДА в Україні визначається показниками соціально-економічного розвитку регіонів за певний звітний період

Якщо проаналізувати ці рейтинги за останні 10 років, то закарпатські губернатори завжди були нижче середини. На це є певні причини, бо на Закарпатті традиційно є погані показники по працевлаштуванню (закарпатці воліють працювати за кордоном) та промисловості (Закарпаття не є промисловим регіоном). Також ми вже досить давно є регіоном з доволі низькою середньою зарплатою. Але нас завжди рятували показники зовнішньо-економічної діяльності та інвестицій, о в нашій області доволі багато підприємств з іноземними інвестиціями. Але зараз і цей показник виявився занизьким.

Як результат - наша область опинилася на останньому місці за середніми балами всіх показників. Відповідно, наш голова ОДА Ігор Бондаренко опинився на останньому місці в рейтингу губернаторів.

tab49с (1)

Свого часу саме за цим показником глави урядів погрожували найгіршим губернаторам звільненням з посади. Але навряд чи це загрожує нашому голові ОДА, бо він таки ще не мав достатньо часу, щоб довести свою ефективність, а окрім того, показники,за якими визначається рейтинг регіонів є не зовсім коректними для такої специфічної області, як Закарпаття. 

Та й в самому уряді України ще не все зрозуміло. Адже ходять чутки, що вже скоро прем'єр-міністром замість Гончарука стане нинішній міністр МВС Арсен Аваков. Відповідно, будуть мінятися і голови ОДА під нову команду уряду. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com