image

Хто "замовив" заступника голови Закарпатської облради

Хто міг оприлюднити старі документи про фальшивий диплом заступника голови Закарпатської облради Петра Грицика

На день Святих Петра і Павла неприємна несподіванка чекала заступника голови облради Петра Грицика - видання Мукачево.нет оприлюднило документи ще 2003 року про те, що дипломи Грицика про вищу освіту є фальшивкою.

Звичайно, що інтернет-видання "Мукачево.нет" належить Вікторові Балозі, який наразі після мукачівських подій із стріляниною на ножах із головним патроном "Відродження" в Закарпатті Михайлом Ланьо. А Петро Грицик у заступники голови облради був делегований фракцією саме цієї партії, яка наразі складає коаліцію в раді разом з провладним Блоком Петра Порошенка Москаля.

Всі документи стосуються аж 2003 року, коли Петро Грицик займав доволі скромну посаду заступника голови Перечинської РДА.

Але якщо пригадати політичну біографію Віктора Балоги, то він дійсно разом з Грициком розбудовував у Закарпатті партію Медведчука-Суркіса СДПУ(о). Згодом Балога вийшов з СДПУ(о) і почав підтримувати Віктора Ющенка. А от Петро Грицик залишався вірним есдекам майже до останнього. Про те, що Грицик має фальшивий диплом Київського нацуніверситету знав і тодішній головний есдек області, губернатор Іван Різак, але і він не зміг пролобіювати перед президентом Кучмою призначення Грицика на більш пристойну посаду з фальшивим дипломом. 

Тим не менше, вже при Януковичу Петро Грицик очолив Перечинську райадміністрацію. І ось зараз став заступником голови облради.

У 2003 році Віктор Балога був разом з Віктором Ющенком у опозиції до Кучми і навряд чи міг мати компроментуючі документи на Грицика. Тоді хто ці документи з далекого 2003 року міг надати виданню Балоги зараз? Цілком можливо, що це є подвійною грою самого голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Саме він має найкращу агентуру серед представників правоохоронних органів. Чого варті лише його нещодавно оприлюднені документи про те, що Ющенко продав владу "регіоналам" і прохання НАБУ розслідувати незаконні мільйони Віктора Балоги.

Геннадій Москаль активно бореться з Віктором Балогою і не дав останньому створити ільшість в облраді і обрати свого голову. Але це далося йому важкою ціною - вимушеною коаліцію з бандитами та колишніми "регіоналами". Варто також нагадати, що фракція "Відродження" шантажує Москаля. Відстоюючи на посаді голови закарпатської митниці Колєснікова, Геннадій Москаль влаштував справжнє шоу із шантажем центральної влади, "наїхавши" на голову ДФС України Романа Насірова. Прихильне до Насірова "Відродження" заявило, що виходить із коаліції в Закарпатській облраді, якщо Геннадій Москаль не вибачиться. Москаль вимушений був просити пробачення у головного патрона "Відродження" олігарха Хомутинніка. Це було справжнє приниження для такого амбітного політика, як Геннадій Москаль, який мало не щодня працює над власним іміджем, вдаючись до купи популістських інформаційних приводів. 

Цілком можливо, що саме Геннадій Москаль міг через свою агентуру передати компроментуючі документи на Грицика виданням Віктора Балоги. Але з іншого боку, піар-оточення Москаля має достатньо зв'язків із медіа, які є в безпосередній опозиції до "Відродження" Михайла Ланя, тому можна було піти легшим шляхом, щоб "насолити" Ланю-Грицику.

Дивно, що сам Петро Грицик поки не коментує оприлюднення компромату на себе. І це при тому, що саме "Відродження" наразі зібрало під своє крило багато доволі кваліфікованих журналістів та піарників області.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com