image

«Європейська Солідарність» хоче запровадити антикорупційну експертизу проєктів рішень облради

Закарпатська ТО партії «Європейська Солідарність» офіційно вступила у передвиборчу кампанію до місцевих виборів, які відбудуться в Україні 25 жовтня.

Сьогодні, 19 серпня, в Ужгородському музеї архітектури та побуту відбулася обласна конференція територіальної організації, на якій була презентована передвиборча програма, а також представлені кандидати до обласної, районних і рад ОТГ.

1

«Півтора роки тому абсолютну владу в країні отримав комік Володимир Зеленський, а згодом — його карикатурна партія «Слуга народу». За ці півтора роки, маючи (наголошую!) абсолютну владу і можливості, які до них не мала жодна владна команда за всі роки незалежності України, вони встигли розвалити все, до чого торкалися: посіяли хаос у державному управлінні, кинули людей у небачені до цього злидні, розбалансували міжнародну коаліцію на підтримку України, пішли на колосальні поступки країні-агресору — Росії», – звернулася до гостей і делегатів конференції лідерка команди «Європейської Солідарності» на Закарпатті Іванна Климпуш-Цинцадзе. — У цих умовах саме «Європейська солідарність» залишається єдиною справжньою патріотичною опозиційною силою в країні і області, до якої апелюють дедалі ширші маси людей».

2

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила на тому, що завдяки масштабній реформі децентралізації місцеві ради отримають великі повноваження, однак і відповідальність депутатів суттєво зросте. Тому виборцям слід украй відповідально підійти до свого вибору, щоб обрати представників, які зможуть захищати інтереси своєї громади.

Найпершим завданням в облраді Климпуш-Цинцадзе назвала контроль за використанням бюджетних коштів: «Ми запровадимо обов’язкову антикорупційну експертизу кожного проєкту рішення облради, залучивши до цього антикорупційні ініціативи та авторитетних краян. Крім цього, ми запровадимо сучасну систему, за якої кожна витрачена копійка обласного бюджету та бюджетів громад контролюватиметься будь-яким мешканцем у реальному часі. Обласна рада стане замовником створення інтегрованої системи «Відкритий місцевий бюджет», що дасть можливість контролю за рухом бюджетних коштів, закупівлями товарів і послуг у режимі реального часу».

3

«В умовах реформи децентралізації, започаткованої нашою командою — командою Петра Порошенка — в 2015 році, обласна рада стане реальним центром ухвалення рішень і з часом перестане бути таким собі придатком до Закарпатської ОДА, – наголосила очільниця Закарпатської «ЄС». – Тому надзвичайно важливо, щоб у місцевих радах Закарпаття були присутні професіонали з усіх ключових сфер і галузей. Я дуже пишаюся тим, що в нашій команді є такі люди, досвідчені фахівці і справжні патріоти України».

Серед таких професіоналів, зокрема, й Ольга Олексик, обласний лікар-ендокринолог. «Мені не все одно, тому я тут, – заявила вона в своєму виступі». –Я 20 років практикуючий лікар і знаю всі проблеми в своїй безпосередній роботі. Стикаючись із медичною реформою, саме ми, лікарі, бачимо як її позитиви, так і проблемні місця. Ми дуже хочемо, щоб реформа продовжувалася і зробила нашу медицину сучасною. Це залежить від того, хто пройде в органи місцевої влади. Як обласний спеціаліст, я часто перетинаюся з людьми, які мають хронічні захворювання. І бачу інфантильність місцевої влади щодо забезпечення людей із хронічними захворюваннями медикаментами. А їм требі лікуватися і ліки потрібні кожен день. Я б хотіла зробити пріоритетним це питання – забезпечення пацієнтів з хронічними заворюваннями».

4

Доктор історичних наук, євроінтегратор, переселенець із Донбасу Ігор Тодоров наголосив на критичній важливості руху України в ЄС і НАТО: «Я глибоко певен, що європейське та євроатлантичне покликання для України – це умова її існування. Без членства в НАТО та ЄС Україна не може існувати. Зараз, коли перед цими намірами, закладеними в Конституції України, стоїть серйозний виклик, ми маємо на регіональному, місцевому рівні чинити цьому опір. Так само, як і російській агресії та колаборантам, які, на жаль, живуть разом з нами в Україні».

«Ми всі тут для того, щоб робити наше Закарпаття справді розвиненим, справді таким місцем, у якому хочеться жити, – наголосив депутат облради Денис Ман. – Місцем, яке по праву називають воротами до Європи і абсолютно ні в кого немає сумніву, що ми довели і ще не один раз доведемо, що ми сильна і потужна команда. Це перша і основна наша цінність».

5

Про небезпеку, яку несе в собі влада популістів, говорила Ірина Мацепура, директор деревообробного підприємства: «Протягом минулих 5 років область працювала на те, щоб проблеми регіону вирішувалися. Зараз в цьому популізмі абсолютно незрозумілі ні напрямки розвитку, ні якісь перспективи і чи вони взагалі є. Але я думаю, що тут зібралися люди, які визначатимуть, як має розвиватися Закарпаття. І бажаю нам всім вистояти, стати тими берегами, об які розбиватимуться ті популістичні ріки».

«Закарпаття було більше в Європі, ніж у Радянському Союзі. – нагадав представник команди «Європейської Солідарності» Михайло Рівіс. – Тому для нас це надзвичайно близький по духу і по менталітету напрямок. Ми розвиваємося для того, щоб бути у Європі!»

6

Іванна Климпуш-Цинцадзе побажала всім успіху в передвиборчій боротьбі і закликала боротися за кожен голос виборців «Європейської Солідарності»: «Хочу побажати кожному з нас протягом цієї кампанії — сил, міцності, холодної голови та гарячого серця! Ми обов’язково збудуємо Європу на Закарпатті, бо хто, як не ми? У Бога нема інших рук, окрім наших із вами!»

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com