image

Кабмін затвердив три кандидатури заступників голови Закарпатської ОДА

Сьогодні на засіданні Кабінету Міністрів України було затверджено три кандидатури на посаду заступників голови Закарпатської ОДА

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко у соцмережах.

Кабмін погодив кандидатури Василя Іванча, Юдіти Петеї та Георгія Горвата.

Василь Іванчо раніше очолював податкову службу Закарпаття, наразі є депутатом облради від фракції "За майбутнє".

Юдіта Петеї є депутатом облради від угорської фракції КМКС.

Георгій Горват є депутатом облради від фракції "Батьківщина".

Наразі заступниками голови Закарпатської ОДА Віктора Микити є Мирослав Білецький, Іштван Петрушка, Ігор Шинкарюк, Петро Добромільський та Олександр Пацкан.

Перші троє були заступниками про голові ОДА Анатолію Полоскову і написали заяви про звільнення видразу ж після його відставки.

Однак згодом всі троє повернулися, бо голова ОДА фактично був без заступників, а на Пацкана та Добромільського важко було опиратися через їхню слабку компетентність.

Після затвердження нових заступників президентом, скоріше за все, будуть звільнені Петрушка та Шинкарюк. Білецький навіть попри свою партійну приналежність, може залишитися, бо він є "палочкою виручалочкою" для Микити, є компетентним і продуктивним.

Призначення нових заступників є хабарем для відповідних фракцій в облраді, де може бути створено нову коаліційну більшість. Фракції Команди Балоги, Європейської солідарності, ОПЗЖ та Рідного Закарпаття мають намір створити нову більшість, а фракції За майбутнє, Батьківшина, КМКС та Слуги народу створюють свою коаліцію, але більшості у них немає.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com