image

Кому Вакарчук делегував право боротися за місце в парламенті по мажоритарних округах на Закарпатті

Партія відомого співака Святослава Вакарчука "Голос" визначилася зі списками кандидатів до Верховної Ради по мажоритарним округам

По-перше, потрібно зазначити, що "Голос" взагалі формується з доволі чистих людей. Тут мало професійних політиків і основу "Голосу" становлять просунуті українці: економісти, юристи, громадські активісти.

Що стосується Закарпаття, то координатором партії тут став Юрій Світлик. Активний активіст Майдану і один з керівників Громадського конвенту Євромайдану. 

На жаль, після Майдану Світлик не зміг пройти до Верховної Ради, бо не мав жодної фінансової підтримки, а вже в 2015-му році написав доволі сумний допис про головні помилки Майдану на Закарпатті.  Згодом Світлик вже був у списках партії влади Солідарність до обласної ради, але і ця спроба була невдалою. Він ще час від часу намагався бути активним і в оював проти розкрадання міського майна Ужгорода, а потім взагалі пішов у тінь.

І ось зараз він виявився корисним для партії Вакарчука, що доволі позитивно сприйняли його соратники.

Що стосується кандидатів по мажоритарним округам, то по окргу №68 з центром в Ужгороді від "Голосу" буде йти відомий закарпатський юрист Михайло Савчин. Великим плюсом є те, що Савчин доволі активний як в соцмрежах, так і в пресі, бо часто виступає експертом на телебаченні. Саме його юридичний досвід був би корисний майбутній Верховній Раді.

Що стосується округу №69 з центром у Мукачеві, то тут "Голос" Вакарчука висунув молодого краєзнавця Олександра Шершуна. Не будемо загадувати про його шанси по цьому округу, але, м'яко кажучи, вони не є реальними. Тим не менше, Шершун є людиною освіченою і абсолютно не заплямованою, що робить честь партії. 

По округу №70, то тут кандидатури немає.

По округу №71 з центром в Хусті йде Іванна Розман, керівниця освітнього проекту "Хустські оленята". Активний педагог, яка зуміла організувати учнів старших класів для участі в багатьох цікавих освітніх проектах. Доволі популярна в місті, але цей округ підв'язують до нинішнього нардепа Валерія Лунченка, якого навіть в Хусті часто називають "безальтернативним" кандидатом. 

По округу №72 з центром у Тячеві від партії Вакарчука за місце в парламенті боротиметься дуже популярна і відома людина навіть у всій Україні. Це лікар Олександр Данилюк. Це той самий військовий лікар, який врятував сотні життів українських воїнів на фронті. При цьому, він оперував прямо в бліндажах та окопах. 

В окрузі №73 з центром у Виноградові, від "Голосу" до Верховної ради йде Тарас Керечан, який працював у японській компанії. Тарас є програмістом. Сучасна і освічена людина, але маловідома навіть у своєму місті. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com