image

Курйоз на виборах у Перечині: У раду проходить ще одна партія

Несподіваний курйоз стався на виборах до об'єднаної територіальної громади в закарпатському райцентрі Перечин

Тут було оголошено попередні результати виборів і зазначалося, що зі значною перевагою на голову громади переміг нинішній мер Іван Погоріляк. Напередодні виборів він оголосив, що вирішив йти самовисуванцем і попередив про це своїх колег від партії "Відродження".

Кампанія в Перечині була спокійною і лише за день до виборів стався інцидент з підпалом автомобіля головному конкуренту Івана Погоріляка, кандидату від партії Валентина Наливайченка "Справедливість" Владиславу Паніну.

Наразі поліція розбирається, чи був це підпал, чи самопідпал, однак серйозних наслідків на вибори цей інцидент не мав.

За Івана Погоріляка проголосувало понад три тисячі виборців, що становило понад 57% від усіх голосів.

За його найближчого конкурента Владислава Паніна віддали свої голоси 1625 виборців. Третє місце у Володимира Бугая (422), наступним є Олексій Ап'ярі з 161 голосом.

Дивно, що Єдиний Центр Віктора Балоги вирішив не виставляти проти Івана Погоріляка Мирославу Гуранич. Гуранич була мером Перечина і на виборах мера в жовтні 2015 року програла Погоріляку всього кілька голосів.

Було цілком очевидно, що попри ріст популярності у Погоріляка у Перечині таки є високий відсоток його недругів і потрібна була лише сильна кандидатура. Та, напевно, штаб Єдиного Центру провів соціологію і вирішив не тратитися на розкрутку свого кандидата, але при цьому сама партія набрала тут понад 700 голосів і отримала понад 13%, що гарантує їй входження групи депутатів.

Щодо решти партій, то тут стався курйоз.

Попередньо результати по партіям оголошувалися такі:

Партії Відродження 28.44% (1609) 10 - депутатів Єдиний Центр 13.68% (744) - 5 Опозиційний блок 11.82% (669) - 4БПП 10.76% -4 (609)Справедливість 8.08 (457) -4 депутатів.

Однак, згодом стало відомо, що на межі проходження опинилася Радикальна партія Олега Ляшка. Їй не вистачало всього двох голосів. Згодом виявилося, що на одній із дільниць було оголошено про те, що Радикальна партія набрала там 0 голосів, але в протоколі побачили, що два голоси за партію таки були.

Таким чином, Радикали також проходять в раду, а от у провладного "Відродження" буде вже не 10, а 9 депутатів.

Тепер варто дочекатися офіційних результатів з оголошенням всього складу ради.

Тим не менше, у штабі Івана Погоріляка впевнені, що у раді об'єднаної громади у нього буде своя більшість. Наразі ведуться переговори з депутатами, які пройшли в раду від інших партій, бо 9 штиків від "Відродження" не дають більшість - у раді уде 26 депутатів.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com