image

Мільйон бюджетних коштів на піар Самопомочі в Закарпатті

Закарпаття оскандалилося з передруком бюлетенів, але чи понесе через це хтось покарання.

Сьогодні стало відомо, про помилку в друці виборчих бюлетенів для Закарпатської області. Якщо коротко, то суть помилки в тому, що вчора ввечері до виборчої комісії надійшла заява від Закарпатської обласної організації політичної партії "Об'єднання "Самопоміч" – про невірне зазначення у видрукуваних бюлетенях назви їх партії.

Виявилося, що у надрукованих бюлетенях звучить назва партії – Політична партія "САМОПОМІЧ" (керівник Степан Кударенко). Тоді як зареєстрованим суб'єктом виборчого процесу до Закарпатської обласної ради є Політична партія "Об'єднання "САМОПОМІЧ" (керівники – Андрій Садовий та Олег Лаврик).

Кількість надрукованих бюлетенів для виборців Закарпатської обласної ради – 958 тисяч 981. Один бюлетень державі обходиться приблизно в одну гривню. Тобто, для того, щоб передрукувати бюлетені з бюджету потрібно буде виділити додатковий мільйон гривень.

І дійсно, обласна виборча комісія зібралася на додаткове засідання, де прийняли постанову №58 – звернутися до ЦВК про можність передруку 958 тисяч 981 бюлетеня, на що треба виділити 949 391 грн. і в ЦВК погодили передрук бюлетенів, які обіцяють доставити  уже у п'ятницю, 23 жовтня.

А тепер запитання, чому раніше ніхто не помітив, що в документах, які були передані для друку бюлетенів, неправильно названа партія? Адже в тій таки виборчій комісії є два представники Самопомочі, які мали б знати точну назву своєї партії.

І хто тепер відповість за цю помилку? Хто компенсує бюджету мільйон гривень через необачність?

Дуже схоже на те, що найвигіднішою ця ситуація є саме для Самопомочі, яка отримала додатковий інформаційний привід, для того, щоб назву партії обсмоктували в новинах. Та ще й безкоштовно. 

Василь Король, для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com