image

Закарпатські міліціонери написали листа про події в Мукачеві, бо їм ганьба

Лист підписаний працівниками Управління карного розшуку УМВС України в Закарпатській області, які заявляють про те, що їх змушують фальсифікувати оперативні матеріали проти Правого сектору. 

Звернення адресоване народному депутату України, члену ТСК Верховної Ради України з розслідування подій 11 липня 2015 року  Мосійчуку І.В., послу Сполучених Штатів Америки Джеффрі Р. Пайєтту та ЗМІ.

Нагадаємо, що Ігор Мосійчук минулого тижня заявляв, що бійців ПС потрібно амністувати, бо вони сьогодні перебувають на передовій в АТО. 

У листі названо чимало відомих осіб в області, які нібито причетні до подій 11 липня і сьогодні перешкоджають розслідуванню. Міліціонери стверджують, що їхнє керівництво блокує справу, бо в "полковнічих пагонах" не хоче сидіти в СІЗО. А смі міліціонери хочуть бути чесними і їм ганьба дивитися в очі своїм рідним. 

Лист підписаний 6 серпня, але був опублікаований сьогодні на сайті нардепа Віктора Балоги - Мукачево.нет. Одразу ж після опублікування на всеукраїнських ресурсах, Віктор Балога написав на своїй сторінці у Фейсбуці про те, що є такий лист і що буде звертатися з ним до Генпрокуратури. 

"В інтернеті з’явився лист працівників міліції Закарпаття щодо подій в Мукачеві 11 липня. Кому цікаво, обов’язково почитайте. Бо навіть я дізнався для себе багато про події, про які, як мені здавалося, знав усе:  http://www.unian.ua/…/1112313-u-militsiji-zayavlyayut-scho-…

Як і більшість з вас, я теж не довіряю міліції. Закарпатській – тим більше. Але, якщо почитатити, про що вони пишуть, то це у людей просто спрацював інстинкт самозбереження. Тобто, почався пошук крайнього і він привів у кабінети конкретних слідчих і оперативників, які просто рятують свою шкуру.

В мене лише одне питання – чому вони так довго мовчали? Чому лише зараз стають відомими факти щодо причетності керівництва міліції Закарпаття до подій в Мукачеві? Чому лише зараз говорять про народних депутатів-членів коаліції, які кришують нелегальний бізнес? Чому лише зараз стали відомі факти про причетність декого з них до кримінального світу?

Не розраховую на те, що почую об’єктивні відповіді на ці запитання. Але, вважаю своїм обов’язком, звернутися з цього приводу в Генеральну прокуратуру. Якщо цього не зробити, то факти, викладені в цьому листі, просто заховають під сукно. А що буде з авторами, можна лише здогадуватися.

Розраховую, що прокуратура проведе з цього приводу реальне розслідування, а не просто обмежиться відпискою. Факти, викладені в листі, як на мене, досить переконливі. Або, принаймні, заслуговують на те, щоб бути перевіреними. Якщо взятися серйозно, то полетить не одна голова", - написав нардеп.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com