image

Москаль: Антиугорську рекламну кампанію на Закарпатті замовили Балоги

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів, хто замовив антиугорські білборди на Закарпатті

Уночі 20 жовтня на території області були  розклеєні провокативні білборди із зображенням угорських закарпатських діячів: нардепа Ласло Брензовича, заступника голови облради Йосипа Борто та депутата облради Ілдику Орос. Під їхніми зображеннями напис: "Зупинимо Сепаратистів".

Згодом були розклеєні білборди із зображенням голови ОДА Москаля та депутата облради від КМКС Ілдики Орос на фоні турула із написом "Подолаємо фашизм разом".

Правоохоронні органи  розпочали слідство, справою займалися слідчі СБУ, ГУНП та Прокуратура. 

Згодом правоохоронці повідомили, що знайшли замовницю виготовлення цих бордів, які мали явно провокативний характер. Нею виявилася 31-річна мешканка Мукачева. 

А сьогодні голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів про деякі подробиці щодо замовників білбордів. 

З його слів, борди були розміщені в чотирьох районах Закарпаття, а їхні макети виготовлені в Мукачеві в рекламному агентстві, яке очолює  Рената М. Вона могла друкувати борди і на своєму агентстві, але, щоб приховати сліди, вирішила зробити замовлення на друк бордів в Ужгороді. Слідчі вже встановили, файли із зображенням були передані через інтернет, а розрахунок проводився шляхом поповнення картки Приватбанку.  
Москаль також повідомив, що згадане рекламне агентство "багато років тісно співпрацює з партією «Єдиний центр», воно друкувало зовнішню рекламу кандидатів цієї партії на парламентських виборах 2012 і 2014 років, а також на місцевих виборах 2015 року".

Більше того, зі слів Москаля, саме це агентство під час виборчої кампанії 2015 року друкувало фейкову рекламну продукцію проти Москаля та БПП і тоді ж правоохоронці затримали людей, які розносили цю фейкову продукцію і вони були охоронцями супермаркету "Барва", який належить лідеру Єдиного Центру Віктору Балозі. 

Москаль також розповів, що під час обшуку в цьому мукачівському рекламному агентстві було знайдено інші макети для виготовлення продукції з антиугорськими гаслами.  Зі слів Москаля, під час обшуку слідчі також знайшли платіжні документи за підписом нардепа Івана Балоги і ці платіжки були за виготовлення згаданої провокативної продукції. 

"Те, що сімейне фінансово-політичне утворення Балог «Єдиний центр» займається відвертими провокаціями, відомо всім, хто цікавиться політикою на Закарпатті. Дивно інше – що зараз ця маргінальна партія 
взялася розпалювати на Закарпатті міжнаціональну ворожнечу й діє в унісон із російськими спецслужбами. А нардеп від мажоритарного округу № 73, значна частина електорату якого становлять етнічні угорці, замовляє й розклеює на Закарпатті антиугорські борди", - сердиться Геннадій Москаль. 

Ми розповідали про те, що при формуванні депутатської коаліції у Закарпатській облраді депутати від угорської фракції спочатку були разом з Єдиним Центром Віктора Балоги та Батьківщиною. Але після голосування виявилося, що цим фракціям  не вистачило буквально одного голосу, щоб обрати головою облради Олександра Кеменяша від "Батьківщини". Після цього голові ОДА та керівнику фракції БПП в облраді Геннадію Москалю вдалося створити більшість від фракцій БПП, "Відродження" та "Опозиційного блоку",  переманивши у коаліцію угорців.

Це розізлило Віктора Балогу і він час від часу викидає гнівні дописи проти угорців. Чого лише варта його заява про те, що угорці Закарпаття можуть спокійно виїжджати із області в Угорщину, а на їхнє місце тоді можуть прийти переселенці з Донбасу. 

Василь Король для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com