image

Москаль і надалі відгороджує мера Ужгорода

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заступився за мера Ужгорода Богдана Андріїва і вкотре наїхав на правоохоронців

На своїй інтернет-сторінці  Геннадій Москаль навів купу документів, які свідчать, що об'єкт "Совине гніздо", через розтрату коштів на реконструкцію якого під кримінал потрапив мер Ужгорода Богдан Андріїв, взагалі не зданий в експлуатацію. "Якщо ж об’єкт досі не зданий в експлуатацію і є аудит, який ми запросили в польської сторони, то про які збитки взагалі може йти мова?", - запитує Москаль.

Він переконаний, що намагання затримати Андріїва є виключно політичним питанням. Москаль розповів весь хід розслідування по "Совиному гнізду". Мовляв, прокуратура передала справу НАБУ, ті не знайшли нічого і передали в поліцію, ті не знайшли нічого і передали справу назад прокуратурі, а ті вирішили натиснути на мера. "Після цього Прокуратура Закарпатської області на підставі копій, а не оригіналів документів, у авральному порядку вручає міському голові Ужгорода Б.Андріїву підозру, озвучуючи при цьому мільйонні збитки, які нічим не підтверджені", - пише Москаль.

Голова ОДА навіть наводить документи з експертизи, які засвідчують, що не співпадає сума всього на 40 тисяч гривень, а не на 6,5 млн., як стверджує прокуратура. Та й то ті 40 тисяч не пропали, бо на них були замовлені і встановлені засоби протипожежної безпеки.

Геннадій Москаль навіть порівняв ситуацію з "Совинним гніздом" із ситуацією навколо реконструкції площі Народної, коли було порушено аж 7 кримінальних справ. "Кримінальні справи давно вже закриті за відсутністю складу злочину, реставрована площа Народна з фонтаном стала одним із найулюбленіших місць для відпочинку ужгородців і туристів, а перед тодішнім головою ОДА О.Ледидою, котрий ініціював реставрацію і вклав у неї власні кошти, ніхто навіть не попросив вибачення", - пише Москаль.

"На сьогодні гучна справа про «зловживання в «Совиному гнізді» – це не кримінал, а банальне політичне замовлення", - констатує Москаль.

Як відомо, Геннадій Москаль вчора в суді заявив про готовність взяти на поруки мера Ужгорода Богдана Андріїва.  Так голова ОДА відпрацьовує перед партією "Відродження" входження її фракції до коаліції більшості в обласній раді. 

Василь Поляк для Prozak. info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com