image

Москаль особисто виїжджатиме до місць підкупу виборців

Геннадій Москаль провів розширену нараду за участі керівників обласних підрозділів МВС, СБУ та прокуратури, а також голів районних держадміністрацій. Головна тема наради – протидія підкупу виборців на місцевих виборах 25 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба Москаля.

- Практика підкупу виборців поширена по всій Україні, але для Закарпаття вона особливо актуальна, - наголосив Г.Москаль. – Деякі партії добиваються результатів тільки завдяки грошам. Вони роками знаходилися при владі, тому мають бази даних соціальних служб і знають, кому слід заносити гроші. У селах усі прекрасно знають, хто саме розносить гроші перед голосуванням. Це ганьба, якої ми більше не допустимо на Закарпатті! І коли якісь народні депутати починають піднімати з цього приводу крик, значить, їм наступили на боляче місце.

Законодавець дав нам усі можливості не допустити підкупу виборців. Тепер за купівлю (так само, як і за продаж) голосів передбачена сувора кримінальна відповідальність аж до 7 років позбавлення волі. Наша мета – документувати факти підкупу й притягати їх учасників до кримінальної відповідальності. Якщо хтось знає про подібні факти, але з якихось причин не хоче писати заяву в правоохоронні органи, прошу повідомляти про це мені через приймальню ОДА. Я організую виїзд опергрупи й особисто прибуду на місце злочину.

У ході наради силовики та керівники районів отримали чіткі рекомендації та вказівки щодо того, як протидіяти спробам підкупу, що будуть здійснюватися напередодні виборів. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com