image

Натиснув не на ту кнопку: Москаль провалив власну ініціативу

Курйоз стався на сьогоднішній сесії Закарпатської обласної ради

Сьогодні на сесії три голосували по одному цікавому питанню, яке обросло політикою - надання дозволу на використання надрами Мукачівського басейну ДЮСШ.

Було два проекти, які забороняли владі Мукачева використовувати свердловину з термальною водою для басейну і одне за те, щоб дозволити.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який одночасно є лідером фракції БПП в облраді, звичайно ж, був проти того, щоб у мукачеві використовували свердловину для басейну, бо суперечило його політичній позиції. Адже влада у Мукачеві належить головному політичному опоненту Москаля - Віктору Балозі. Точніше, Мукачево очолює син Віктора Балоги - Андрій, але це суті не міняє. 

Як розповідає наближене до Балог інтернет-видання "Мукачево.нет", при першому голосуванні за надання дозволу на використання свердловини для басейну закономірно достатньої кількості голосів не набралося, бо політичні опоненти Балог у раді були категорично проти.

Але так само не набралося голосів і при голосуванні про заборону використання свердловини. У першому голосуванні не вистачило двох голосів. Тоді Геннадій Москаль мало не особисто керував процесом, щоб при другому (подібному) голосуванні потрібна кількість голосів вже була. Однак і при другому голосуванні не вистачило всього одного голосу. 

Як пише видання "Мукачево.нет", цей голос міг бути, якби більш уважним був сам Геннадій Москаль. Той так замотався на тих голосуваннях, що випадково натиснув "проти" замість "за".

baseni_2

Процедури відкликання голосу немає, пише "Мукачево.нет", тому рішення таки не пройшло і автоматично влада Мукачева має право на використання свердловини, бо вступає механізм "мовчазної згоди".

Видання також дивується позицією кількох депутатів від Мукачева, які раніше виступали за те, щоб чим скоріше відновити роботу басейну, але коли справа дійшла до голосування про дозвіл на експлуатацію свердловини, з якої мають наповнювати басейн, то виключно з політичних мотивів голосувати проти. У першу чергу це стосується опальної Інгрід Туріс та депутата Івана Чубірки.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com