image

Одіозний екс-керівник лісового господарства Закарпаття балотується в облраду від Рідного Закарпаття

Колишній керівник Закарпатського обласного управління лісо-мисливського господарства Валерій Мурга балотується кандидатом в депутати Закарпатської облради від партії Рідне Закарпаття 

Проект Рідне Закарпаття має найбільші фінансові можливості і набирає одіозних кандидатів під свої знамена. Від цієї партії балотується навіть Антон Громовий, який ще зовсім недавно очолював обласний осередок партії Наш Край.

А зараз стало відомо, що від цієї ж партії буде балотуватися Валерій Мурга. Він був уже в багатьох політичних проектах і останнім часом очолював лісове господарство області і потрапив під кримінал.

Як ми повідомляли,  Валерію Мурзі було оголошено про підозру. Мурга заявив, що готовий співпрацювати зі слідством і сподівається на об'єктивне розслідування. 

А прес-служба прокуратури Закарпаття поширила пояснення, в чому підозрюють Валерія Мургу.

Як виявилося, начальника лісового господарства області підозрюють у зловживанні своїм службовим становищем, що заподіяло природно-заповідному фонду понад 2,6 млн грн збитків.

Ще в 2016 році Мурга разом зі своїм заступником та керівником місцевого лісогосподарства допустили незаконні рубки на території природньо-заповідного фонду «Ужгородського ЛГ». Мурга тоді сам підписав план проведення цих рубок, а керівник місцевого господарства погодив цей план у заступника Мурги і були видані лісорубні квитки. 

Ці рубки хоч і були санітарними, але спричинили природоохоронному фонду збитки на 2,6 млн. грн., - повідомили в прокуратурі. 

EilEZoEWsAAv5un

Звичайно ж, що керівництво партії Рідне Закарпаття про це знало. 

Як відомо, до партії увійшли закарпатські нардепи групи «Довіра» в парламенті Роберт Горват, Владіслав Поляк, Валерій Лунченко та Василь Петьовка. Кожен з них вже є доморощеним олігархом і у партії взагалі немає ідеології регіональності.

Більше того, партія була куплена. Тобто, наші хлопці купили партію «Громада Києва», а потім провели з’їзд і перейменували цю партію на «Рідне Закарпаття». За даними  Опендата, партію купили лише в лютому цього року. 

Як відомо, парламентська група «Довіра», до якої увійшли згадані закарпатські нардепи-підприємці, була створена в інтересах аграрного олігарха, президента холдингу “Кернел Групп” Андрія Веревського.

«Ця інформація може бути підтверджена тим, що голова групи Довіра Кулініч Олег Іванович був помічником Андрія Веревського, коли той був народним депутатом Верховної Ради V та VI скликання від “Блоку Юлії Тимошенко”.
Також у вересні 2017 року представники міжнародної організації Transparency International представили дослідження, згідно якого 9% народних депутатів України мають конфлікт інтересів, поєднуючи політичну діяльність і бізнес. В дослідженні також фігурує Олег Кулініч – член аграрного комітету ВР Верховної Ради Х скликання, якого міжнародна організація вважає лобістом компанії “Кернел” у парламенті. Крім Веревського, співзасновником “Кернел Групп” є Віталій Хомутинник», - пише  видання «Антикор».

Не виключено, що від цієї партії до рад йтимуть ще багато одіозних закарпатців, які ходять під криміналом, бо і сама верхівка не зовсім чиста.

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com