image

Президент Зеленський не буде представляти нового голову Закарпатської ОДА

Чому візит президента Володимира Зеленського виявився неповноцінним

Цей візит тримався чомусь в таємниці. Принаймні, про нього нічого не писали ні на сайті Офісу Президента, ні на сайті Закарпатської ОДА. Щоправда, за два дні до візиту появилася інформація, що Кабмін затвердив на посаду голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова. Власне тоді ж появилася інформація, що на Закарпаття приїде Зеленський, щоб представити Петрова колективу ОДА та керівникам силових структур Закарпаття.

І ось у четвер Зеленський таки прилітає на Закарпаття, але в Ужгороді даремно мили міст, бо Зеленський з аеропорту по об’їзній дорозі відразу поїхав на Мукачево. А вже через годину почалася трансляція з відвідин президентом нової їдальні та казарм для військових 128-ї штурмової бригади.

Після цього Зеленський виїхав на полігон, де розпочалися військово-тактичні навчання.

Тобто, візит був виключно заради військових і ніякого нового губернатора не призначали. І це вже втретє, коли Кабмін погоджує кандидатуру нового голови Закарпатської ОДА, але цю кандидатуру ніяк не затверджує президент.

Ще наприкінці січня цього року нам сватали в губернатори офіцера СБУ, а потім бізнесмена Микити Михайлюка.  Його кандидатуру затвердив Кабмін, але наказ Зеленський не підписав.

У кулуарах влади почалися чвари і потім виник ще один кандидат на голову Закарпатської ОДА - Роман Мегела, власник рекреаційного комплексу «Камелот» у Невицькму.

Однак і його не затвердили.

Днями Кабмін затвердив на посаду голови Закарпатської ОДА  Олексія Петрова.

Він генерал СБУ і очолював Департамент контррозвідки з 14 лютого 2017 року. Звання генерала отримав у 2018 році. Йшлося про те, що Петров взагалі може стати заступником глави СБУ. Але не вийшло. Володимир Зеленський звільнив Петрова з Департаменту контррозвідки і призначив начальником управління СБУ в Кіровоградській області. Взагалі то, це можна вважати пониженням.

І ось очікувалося підписання указу президента про призначення Олексія Петрова головою Закарпатської ОДА. І знову щось пішло не так. Справа в тому, що цього вівторка було затримано генерала СБУ Валентина Шайтанова, який, як виявилося, працював на російські спецслужби. А Петров певний час був заступником Шайтанова і міг бути причетним до зради. Потрібен час, щоб це перевірити.

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com