image

Екс-мер Ужгорода Щадей почав збір підписів за відставку нинішнього мера Погорєлова

Колишній в.о. мера Ужгорода Віктор Щадей оголосив збір підписів про дострокове припинення повноважень Віктора Погорєлова на посаді міського голови. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook та групі «Місто Ужгород»

 «Для проведення позачергової сесії по цьому питанню потрібно 20 підписів депутатів, для висловлення недовіри нам знадобиться 40 голосів з 60 – дві третини від складу. 24 лютого 2014 р. 41 голосом ми вже відправляли Погорелова у відставку.

У листопаді, після того, як наш «справедливий» суд поновив його, ми пробували зібрати підписи, однак лиш 11 депутатів підписались. Зараз, думаю, вже всі депутати побачили, що яким Погорелов був, таким і залишився і ніяких змін на краще не спостерігається.

Зрозуміло, що відставка Погорелова не вирішить всіх проблем, які стоять перед містом. Зрозуміло, що в міськраді не з’явиться демократична більшість – бо звідки там їй з’явитись без нових виборів?

На реальні зміни можна сподіватись лише після 25 жовтня 2015 року, коли пройдуть місцеві вибори. Тоді в громади з’явиться шанс. Залишилось чекати 6 місяців. Недовго. Але я переконаний, що краще прочекати ці 6 місяців без Погорелова, ніж з ним. Гірше точно не буде», -- написав Віктор Щадей.

Варто нагадати, що саме Щадей уже був ініціатором звільнення Віктора Погорєлова з посади мера, однак звільнення відбулося під тиском і в незаконний спосіб із зобов’язанням депутатам демонструвати бюлетені перед їх вкиданням в урну для голосування.

Сам Щадей після такого звільнення Погорєлова посів його місце з березня 2014 року. Однак уже в листопаді 36 депутатів проголосували за відставку Щадея.

Згодом суд поновив на посаді мера Віктора Погорєлова і ось Віктор Щадей знову прагне його звільнення.

Як ми повідомляли, нещодавно апеляційний адміністративний Львівський суд підтвердив легітимність мера Погорєлова.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com