image

Що було на сесії Ужгородської міськради

 

Депутати виділили гроші на кілька програм, мер посварився з молодим депутатом, терасу на Корзо наразі залишили, але за продаж "Червоної ружі" не проголосували. 

Сесію розпочали хвилиною мовчання за другою річницею трагедії під Іловайськом. 

Гроші на поліцію і дітей

Із початку сесії депутати почали розпоряджатися коштами:

- Підтримали програму  матеріально-технічного забезпечення патрульної поліції, проголосували за програму підтримки дітей учасників АТО і дітей з сімей, переміщених із тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО, у навчальних закладах міста на 2017 рік. Переважну частину коштів із більше 1 млн. 269 тис. грн. буде скеровано на забезпечення харчуванням цих дітей у садочках, школах, НВК, а також на сприяння вирішенню їхніх соціально-психологічних проблем.

- Також проголосували за Програму «Безпека навчальних закладів міста на 2017-2019 роки». На охорону  шкіл, садочків, НВК виділяється більше 1,9 мільйона гривень на рік. Програма покриватиме роботу охорони саме під час навчального процесу.

- Підтримали програму харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах Ужгорода на 2017 рік. Більше 1,9 мільйона гривень – загальний кошторис на 2017 рік для забезпечення за бюджетні кошти частково чи повністю безкоштовним харчуванням учнів 5-11 класів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», учнів 1-11 класів із групи соціального ризику, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Сварка у залі

Мер Ужгорода Богдан Андріїв сьогодні посварився з наймолодшим депутатом Миколою Сюськом. Останній, зокрема, зазначив, що “Звіт про виконання бюджету міста за січень – червень 2016 року” показав перевиконання доходів в 115 мільйонів гривень. Однак, ці кошти були отримані, за словами депутата, за рахунок японського гранту, зростання деяких податків, збільшення податкової бази тощо, тоді як саме місто для зростання доходів нічого не зробило. М.Сюсько попросив мера Богдана Андріїва пояснити, що саме місто зробило для покращення інвестиційної привабливості міста і чому ще з зими так і не була зроблена стратегія розвитку Ужгорода, - пише Заголовок. Андріїв пожартував, що Сюсько рано розпочав передвиборчу кампанію. Опісля Андріїв сказав, що Сюсько сам не підтримує зростання доходів, бо невмотивовано не голосує та різного роду земельні і приватизаційні проекти. У відповідь молодий депутат зауважив, що рішення ці приймаються непрозоро, тому він їх і буде ігнорувати надалі.

"Ужгород" і благоустрій

На муніципальну газету "Ужгород" депутати виділили 120 тисяч гривень.  У цілому на фінансування муніципальної газети у 2016 році 369 тисяч гривень, - повідомляє ІМІ

Внесли сьогодні депутати Ужгородської міськради і зміни до Програми благоустрою на 2015-17 роки щодо необхідних обсягів фінансування на цьогорічний капітальний ремонт, реконструкцію доріг, тротуарів, двох транспортних мостів, внутрішньоквартальних територій, мереж, оновлення скверів, нанесення велодоріжок тощо. У додатку – обсяги фінансування на кожен із запланованих об'єктів. Підтримали і деякі критичні зауваження, скажімо, щодо ремонту мережі на вулиці Можайського, - повідомляють на офіційній сторінці міськради у Фейсбуці. 

"Червона ружа" поки що у власності міста

Щодо продажу нерухомості, депутати голосували за кожен із об'єктів окремо. Зокрема, це частина приміщення на вул.Белінського, 17, нежитлова будівля /колишній ресторан «Червона Ружа» на пл. Корятовича і будівля центрального теплового пункту на вул. Добрянського, 6а. Представник прокуратури попросив питання про "Червону ружу" відкласти на доопрацювання і депутати 31 голосами "за" підтримали виключення цього пункту з рішення.

На додаткове вивчення залишили й аж із аукціону нежитлового приміщення в гуртожитку на вулиці Квітів. 

Нові почесні ужгородці

Обрали депутати й почесних громадян Ужгорода, за яким передбачено пільги на житлово-комунальні послуги, проїзд. Підтримали кандидатури загиблих у зоні АТО героїв Юрія Біровчака та Василя Варги, чемпіона світу, учасника цьогорічної Олімпіади в Ріо, заслуженого майстра спорту України Анатолія Герея та діяча культури, ужгородця, який в останні роки проживає за кордоном Лева Лукера. Кандидатури підприємця Олексія Кіндрата та хореографа підтримки не отримали. 

А "Почесну відзнаку Ужгородської міськради" до дня міста отримають  Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді Янка Буріанова, депутат кількох скликань Юрій Мандич, хореограф Михайло Сачко.

На завершення сесії залишили питання про терасу на Корзо. Депутати не підтримали проекти рішень щодо неї і електронну петицію. Андріїв запропонував залишити терасу, але наступного року визначити нові правила і вимоги щодо встановлення терас в історичному центрі міста.

 

ProZak.info,

фото зі сторінки Ужгородської міськради у соцмережі Фейсбук

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com