image

Суд вирішив взяти під варту нардепа із Закарпаття Роберта Горвата

Вищий антикорупційний суд заочно взяв під варту підозрюваного у справі народного депутата групи «Довіра» Роберта Горвата про заволодіння землею на Закарпатті, через що державі завдано майже 127 млн грн збитків.

Про це повідомляє Ужгород Оперативний.

У свою чергу видання Слово і Діло повідомляє, що це рішення ВАСУ прийняв 19 січня.

«Клопотання детектива НАБУ про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою у межах кримінального провадження - задовольнити. Обрати підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч.5 ст. 191 КК України, запобіжний захід у виді тримання під вартою. Після затримання підозрюваного і не пізніше як через 48 годин із часу його доставки до місця кримінального провадження розглянути за його участю питання про застосування обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою або його зміну на більш м'який запобіжний захід», – ідеться в рішенні суду.

Як ми повідомляли, ще в жовтні 2023 року Роберту Горвату було оголошено про підозру у вчиненні злочину.

Мова йде про незаконне заволодіння 320 гектарів землі.

Окрім Горвата підозру оголошено ще трьом особам, серед яких колишній керівник регіонального Держгеокадастру, директор держпідприємства та приватний підприємець.

Як повідомляє САП, директор держпідприємства організував відчудження 320 гектарів землі, а голова Держгеокадастру передав ці землі заздалегідь визначеному власнику - Роберту Горвату, який на той час був нардепом. Збитки державі становлять 123 млн. грн.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com