image

У Хусті активісти "Доста" перекривали дорогу - протестували проти високих тарифів за транспортування газу

Про це повідомили у соцмережі на сторінці ГО "Доста Україна". На місці події були присутні правоохоронці.

"Це мирне зібрання людей проти тарифу геноциду, в цьому випадку — газу. Чиновники безпідставно підняли ціну на газ та придумали таке слово, як транспортування газу, яке ми в цьому випадку скасовуємо успішно в суді", — розповів Суспільному співорганізатор мітингу, керівник організації "Доста Україна" Павло Павлов. "Транспортування газу є незаконним, у першій інстанції суду давним-давно скасовують накази, які газовики подають на людей, які не платять жодного дня за транспортування газу".

"Дорогу перекривали до тих пір, поки до нас не вийшов депутат Хустської міськради від партії "Слуга Народу" Василь Губаль. Він нам пообіцяв, що висуне це питання на сесію міськради, де депутати зможуть проголосувати за розширення повноважень комунального підприємства, щоб воно мало змогу купувати газ напряму, продавати його населенню та обслуговувати газотранспортну систему", — розповів Павло Павлов.

"Ми маємо на меті вийти на мітинги щодо всіх комунальні послуги. Ми хочемо донести депутатам, що вони зробили велику помилку, проголосувавши за закон, який вступив у силу 20 серпня 2021 року. Вони вже дозволили відключати людей від газу і електропостачання в момент карантину, заборонили робити це лише там, де є "червона" зона карантину", — каже Павло Павлов.

Наразі "Закарпатгаз" отримав можливість припиняти постачання тим споживачам, які не платять за доставку газу. Це Суспільному повідомила комерційна директорка товариства Юлія Соколова. За її словами, станом на сьогодні газопостачання в області не припиняли жодному споживачу.

"Ми тільки починаємо цю кампанію. Будуть направлені попередження про припинення газопостачання і здійснені заходи з припинення у випадку наявної заборгованості. Будемо працювати з тими споживачами, які категорично послугу з розподілу, які жодного разу з 1 січня 2020 року не оплачували цю послугу і боргують нам понад 10 мільйонів гривень таких споживачів на сьогодні", — розповіла Юлія Соколова.

За її словами, 20 серпня почав діяти закон, яким вилучили заборону припиняти газопостачання на час карантину та впродовж 30 днів після його відміни. Натомість вирішили: газ можна вимикати на тих територіях, які не належать до червоної зони епіднебезпеки.

Речниця Нацполіції в області Ганна Дан розповіла: на мітингу було близько 50 людей. Правоохоронці, які чергували на місці події, порушень громадського порядку не зафіксували. За словами Павлова, акція тривала орієнтовно до 13 години.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com