image

Віктор Балога повністю втратив вплив на політичній арені Закарпаття

Хронологія падіння колись такого потужного клану Балог дуже стрімка та коротка

Все було не так погано за результатами виборів. Балога-молодший очолив Мукачево, партія Балог створила фракцію в обласний раді і націлилася на створення підконтрольної більшості.

Але саме в облраді і почалося падіння. Більшість створити не вдавалося. Фракція угорців виявилася непіддатливою. Щоб помститися, Балога вдався до тиску на угорців у себе на вотчині. Звичайним звільненням підконтрольних чиновників угорської національності не обійшлося. Балога зняв з Мукачівського замку національний символ угорців Турула.

У самій облраді Балога почав підминати під себе цілу фракцію партії За Майбутнє. Для початку забрав від фракції депутатку Андріану Сушко, а потім у столиці почав вести підкилимні перемовини з лідером партії За Майбутнє Палицею, щоб очолити цю партію на Закарпатті.

Але вже дуже швидко прийшла розплата. За тиск на національні меншини Балога-молодший разом з батьком стали невиїзними до Євросоюзу, а це не лише тінь на імідж Балоги, але й в офісі Президента України виникли питання до самого Балоги: чи не є його діяльність шкідливою для нашої держави.

В облраді також справи кепські. Балога програє суди у боротьбі за партію За Майбутнє, а його ставленицю-перебіжницю Андріану Сушко взагалі з тріском знімають з посаді заступниці голови облради переважною більшістю голосів.

Ну а тепер ще врахуйте скандал з різким підняттям тарифів на воду у Мукачеві, через який Балозі-меру вже загрожує відставка через недовіру.

Звичайно, що у цих процесах важливим є фактор принциповості голови Закарпатської ОВА Віктора Микити. Він не веде якоїсь спеціальної боротьби з кланом Балог, але й не має наміру чимось поступатися чи йти з кланом на якісь невигідні перемовини. Микита просто показав, що для нього Балога не є якимось винятковим політиком зі своїми впливами, а є звичайним політичним гравцем, який діятиме у тих рамках, які йому відведе влада. Тобто, якщо твоя діяльність корисна Закарпаттю та мешканцям краю – дій! Якщо твоя діяльність направлена на розбудову власного іміджу та впливовості – гальмуй! І це єдина раціональна позиція.

Балога ж прагнув підсилити власну значимість і тепер отримав по шапці так, що ще не скоро оговтається.

Василь Коваль для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com