image

Як працювали нардепи від Закарпаття (СТАТИСТИКА)

ОПОРА підрахувала, хто із закарпатських нардепів був більш активним, а хто відверто "сачкував"

Законодавча діяльність

Загалом закарпатські депутати подали у 2017 році 40 законопроектів та проектів постанов, 8 з яких були прийняті, а 3 зняті з розгляду. Найбільше законопроектів подав Роберт Горват (округ №68, Ужгород) – 20 проектів, наступним за законодавчою ініціативністю є Василь Петьовка (округ №72, м. Тячів) – 13 проектів. Павло Балога (округ №71, м. Хуст), як і в попередньому році, цьогоріч не подав жодного законопроекту. 6 законопроектів мають співавторами не менше 2 закарпатських обранців.

З 8 прийнятих актів 6 законопроектів співавторстава Роберта Горвата, 1 - Василя Петьовки та 1 постанова співавторства Михайла Ланья.

Найбільше уваги у 2017 році закарпатські мажоритарники приділяли економічній політиці, яка є тематикою майже 50% (19/40) законопроектів. 6 законопроектів присвячено галузевому розвитку. 5 законопроектів стосувалися правової політики, 4 - соціальної політики, 2- безпеки і оборони, по 1 - гуманітарної політики, державного будівництва, організаційних питань, інших питань.

Закарпатські мажоритарники рідко виступали спільним "фронтом" для розробки законодавчих ініціатив. Найчастіше співавторами законопроектів ставали Василь Петьовка та Роберт Горват (3 рази), Віктор Балога та Іван Балога 2 рази подавали спільний законопроект, по 1 разу співавторами законопроекту ставали Роберт Горват та Віктор Балога, Роберт Горват та Іван Балога, Віктор Балога та Василь Петьовка.

Найбільше об'єднали закарпатських депутатів законопроект №6693 (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин та натуральних медових напоїв) та №6506 (про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо фінансування ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації), серед співавторів яких по 3 мажоритарники з Закарпаття.

Законодавча активність

Депутатські запити

У 2017 році закарпатські депутати подали 55 депутатських запитів, при чому 2 з 6, а саме – Віктор Балога та Михайло Ланьо, – жодного запиту не подавали. 9 з 55 запитів подані за ініціативи, як мінімум, 2 закарпатських обранців.

Депутатські запити досить активно використовували 3 закарпатських мажоритарники, а саме Роберт Горват (35 запитів), Василь Петьовка (19 запитів) та Іван Балога (12 запитів). Натомість Павло Балога подав лише 1 запит, а Віктор Балога та Михайло Ланьо таких не подавали. 9 запитів було подано в співавторстві як мінімум двома закарпатськими обранцями. Слід зазначити, що Роберт Горват та Василь Петьовка є співавторами у всіх 9 запитах, у 2 до них приєднався Іван Балога та в 1 - Павло Балога. Найбільше об'єднав закарпатських мажоритарників запит щодо перенесення кафедри ядерної фізики фізичного факультету Ужгородського національного університету, який підписали Роберт Горват, Павло Балога, Василь Петьовка та Іван Балога.

Запитів до Президента України та органів місцевого самоврядування депутати не подавали.

Запити

Голосування

 Щодо роботи в сесійній залі, то традиційною залишається проблема неучасті депутатів в голосуваннях, в тому числі, і закарпатських мажоритарників. Так, У 2017 році, за даними сайту Верховної Ради України, кожен депутат міг проголосувати 4 553 рази. Натомість закарпатські обранці не голосували стосовно винесених питань від 40,4% (Василь Петьовка) до 54,9% разів (Михайло Ланьо). Якщо ці цифри додати до показників відсутності, від 7,4% (Роберт Горват) до 41,1% (Павло Балога), виходить, що 73% питань, які виносились на розгляд Верховної Ради, не мали оцінки закарпатських депутатів.

Щодо "результативних" голосувань, то найчастіше голосував за винесені питання Роберт Горват (1 780 разів, або 39% голосувань). Найбільше голосував "проти" Віктор Балога - 151 раз, або 3,3%. Також, Віктор Балога найчастіше обирав варіант "утримався" щодо питань, які розглядалися - 476 разів, або 10,4% голосувань.

Голосування
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com