image

Яким був візит Президента Петра Порошенка на Закарпаття

Закінчився візит Президента України Петра Порошенка на Закарпаття

Під цей візит було обрано три дуже знакові події, тому Порошенко мав насичений день і хороші позитивні інформаційні приводи.

По-перше, відзначення 80-ї річниці створення Карпатської України. З цієї нагоди на Красному полі відбулися урочистості за участі Президента. Звичайно, місцева влада попіклувалася про відвідуваність і було звезено чимало працівників бюджетної сфери. Але все відбувалося доволі щиро і опоненти Порошенка з цієї події видавили лише два негативні моменти: спецслужби охорони не пустили на урочистості активістів з Тячева та інших міст, які мали намір прийти з чорними кульками і вчинити провокації.  Окрім того, один з чоловіків звинуватив Порошенка у бідності.

По-друге, Петро Порошенко взяв участь у відновленні авіасполучення між Ужгородом і Києвом, яке припинилося ще влітку 2016-го року. Звичайно, є багато ще недоліків у новому рейсі, бо літак летітиме із зупинкою у Львові та й ціни не зовсім маленькі, але зроблено важливий крок і тепер все залежатиме від менеджменту, тобто, здатності розширити географію польотів. 

По-третє. Порошенко взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку Закарпаття, яке відбулося на крупному підприємстві з американськими інвестиціями - Джейбіл. Саме під візит Президента тут було відкрито другу чергу виробництва, у зв'язку з чим потужність виробництва зросла вдвічі. Друга черга підприємства обійшлася інвесторам у 16 млн. доларів і загальні інвестиції перевищили 70 млн. доларів. На підприємстві після введення другої черги виробництва кількість працюючих зросла на 2 тисячі і загальна кількість працівників складає 5 тисяч. 

Саме на Раді регіонального розвитку Порошенко накреслив головні перспективи для Закарпаття. У першу чергу - це стрімкий розвиток туристичної галузі. Президент повідомив, що на Закарпатті очікується стрімке будівництво та реконструкція автомагістралей. Буде відреконструйовано Невицький замок та Музей лісу і сплаву. І взагалі, зі слів Порошенка, Закарпаття повинно стати туристичною меккою України.

Ну а завершилася програма перебування Петра Порошенка на Закарпатті зустріччю з ужгородцями на площі Петефі. Виступ Президента стосувався більше соціальних тем, зокрема, боротьбою з бідністю, монетизацією соціальних допомог, росту пенсій. Торкнувся також Порошенко питання обороноздатності країни і подякував закарпатським військовим за оборону країни у війні з російським агресором. 

Єдині мінуси - невеличка провокація, коли охоронцям довелося виводити провокаторів з площі. Ну і те, що угорці не змогли провести свій традиційний мітинг-реквієм з нагоди революції 1848-49 років. 

Загалом, візит був доволі позитивним. Принаймні, не було провокацій подібних до Житомира та Черкас. 

До речі, телеканал Сіріус опитав ужгородців, на що б вони звернули увагу Президента. З відповідей випливає, що найбільше мешканців обласного центру хвилює стан доріг. До речі, дехто звернув увагу і на сміття. Це свідчить про те, що люди не зовсім усвідомлюють, які проблеми є у компетенції місцевої влади, і які у президента. Саме тому у нашій країні за будь які негаразди відповідальність лягає на президента. 

 

Василь Поляк для Prozak.info

Читайте також: Як Закарпаття підготувалося до візиту Президента

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com