image

Закарпатська ОДА провалила роботу з ремонту місцевих доріг – Ярослав Галас

Обласні та районні дороги, які знаходяться на балансі обласної державної адміністрації, на Закарпатті ремонтуються вкрай неефективно. За використанням грошей, які виділені з держбюджету на ремонт місцевих доріг, наша область знаходиться на одному з останніх місць в Україні.

Про це заявив колишній заступник голови облдержадміністрації, представник команди Закарпатської «Європейської Солідарності» Ярослав Галас.

"На 2020 рік для Закарпаття передбачено 406,9 мільйонів гривень у Дорожньому фонді для ремонту місцевих доріг. До речі, це одна з найменших сум, менше виділили тільки Чернівецькій області. Цими коштами розпоряджається ОДА, а фактично вирішує, яку дорогу ремонтувати, а яку ні, голова ОДА Петров, – написав Ярослав Галас, - Так ось, станом на 1 серпня область отримала 227 мільйонів із 406,9 мільйонів, із яких використала всього 65,7 мільйонів або 28,9%. Залишок – 161,3 мільйони (або 71,1%) лежить мертвим вантажем. При тому, що до кінця року в область має надійти ще 180 мільйонів із тих самих 406,9 мільйонів. За темпами використання коштів Закарпаття на 5-му місці знизу. Для порівняння, лідери – Дніпропетровська й Харківська області – використали понад 90% виділених коштів».

За словами колишнього держслужбовця, наша область однозначно не встигне використати гроші на ремонт місцевих доріг, тому що сезон ремонтів закінчиться приблизно через два місяці. Тому більшість місцевих доріг з вини ОДА залишаться невідремонтованими.

«Провальні цифри по дорогах місцевого значення – це показник ефективності ОДА і персонально її голови Петрова. До речі, недавно Петров згадував міфічні 5 мільярдів, які область начебто має отримати до кінця року на дороги державного значення (до яких ОДА не має жодного відношення), зате повністю провалив ремонт доріг місцевого значення, за які сам відповідає», – вважає Галас.

При цьому він наголошує, що Закарпаття могло б бути серед лідерів із ремонту місцевих доріг, як Дніпропетровська чи Харківська області. Адже тендери на ремонт місцевих доріг були проведені ще в кінці 2018 й на початку 2019 років (до президентських виборів). Треба було просто почати ремонти, як тільки надійшли гроші з держбюджету.

«Однак «зелена» влада, яка прийшла в ОДА, створила нову обласну дорожню структуру, передала їй місцеві дороги, після чого скасувала всі тендери й оголосила нові. На це пішло кілька місяців дорогоцінного часу. А коли на торгах почали вигравати «неправильні» підрядники, тендери просто скасували. Усе робилося для банального «дерибану» грошей! А те, що область програє на фоні України і маса доріг просто не буде відремонтовано, другорядне», – підсумовує автор допису. 

118509476_2510911869199906_4289097982768910335_n
  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com