image

Закарпатські політики обмінялися компроматами про офшори і контрабанду

Словесні дуелі між закарпатським нардепом Віктором Балогою і головою Закарпатської ОДА Геннадієм Москалем перенеслися у русло офшорів і контрабанди. Як і в попередніх повідомленнях, інформація стосується президентства Віктора Ющенка. 

Сьогодні опівдні на сайті Геннадія Москаля з'явилася інформація про те, що в період президентства Ющенка та керування Секретаріатом Президента Балоги в швейцарський банк UBS  (один із найбільших банків країни) в Цюриху були покладені 550 мільйонів американських доларів. Це більше півмільярда, а не ті часто сміховинні суми, які фігурують у «амбарній книзі» Партії регіонів.

"І зрозуміло, що за такі гроші ні Ющенко, ні Балога не розписувалися в якихось відомостях Януковича. Коли ж Балога захотів вивести ці гроші в офшори, банк, який уже мав проблеми через брудні гроші «віп-вкладників» з України, заморозив їх, оскільки Балога не зміг вказати законність їх отримання. Гроші досі знаходяться в банку в замороженому стані.

Як саме завозилися гроші в Швейцарію, я поки достеменно не знаю. Не виключено, що так само, як недавно контрабандні сигарети в Словаччину, – під виглядом дипломатичного вантажу. До речі, тоді послом України в Швейцарії працювала людина Балоги, а саме Посольство України, як і банк, знаходиться в Цюріху. Сам Балога неодноразово їздив у Швейцарію на відпочинок, а під час святкування нового 2009 року навіть спалив із п’яною компанією шале, про що писали всі європейські ЗМІ.

Прошу НАБУ перевірити дані факти в рамках правової міжнародної допомоги й довести свою професійність. Чи може хтось думає, що Ющенко здав президентську владу Януковичу за «дякую» або по відомостях?

У тому ж банку тримають свої активи й інші відомі персони. Я міг би назвати і їх, але ці люди мене не цікавлять і не тривожать.

Нагадую також, що згідно зі статтею 34 Конституції України, кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб – на свій вибір", - йдеться у повідомленні. 

Москаль також зазначає, що чотири рази працював заступником міністра МВС і один раз – заступником голови СБУ, тому володіє дуже обширною інформацією, яку на теперішній посаді не маю повноважень перевірити процесуально. 

За кілька годин на ці закиди відповів Віктор Балога на сторінці у Фесбуці написав, що не здивований такою "фейковою інформацією" і тим, що вона з'явилася сьогодні. 

"Просто саме зараз митна служба Угорщини виступила з розгромною заявою, в якій йдеться про те, що за перших п’ять місяців 2016 року, обсяг контрабанди цигарок з Закарпаття втричі перевищив показники за весь 2015-й рік. За їх словами, українська ділянка кодону чітко поділена між бандами, які до того ж постійно з’ясовують між собою стосунки за допомогою зброї.

Такого бєзпрєдєлу на кордоні ще не було ніколи, хоча людям розповідають, що кордон на замку. А по факту, за показовими звільненнями дрібних митників, контрабанда цигарок переведена на промислові масштаби. Тобто, за менше, ніж рік роботи команди Банкової, їм, разом з подєльниками з «Відродження» і «Опозиційного блоку», вдалося наростити нелегальний «товарооборот» щонайменше в 3 рази", - написав Балога.

Політик вбачає у таких закидах брудну кампанію у виконанні Банкової, мета якої:

- відволікти увагу громадськості від розгромних заяв представників Угорщини;

- прибрати всіх, хто заважає їм перетворити Закарпаття на справжню Сицилію;

- змусити нас голосувати за зміни до Конституції в частині «особливого статусу».

Враховуючи все вищезазначене, як народний депутат, Балога просить НАБУ в рамках міжнародної співпраці, з’ясувати у Національної податкової і митної служби Угорщини всі обставини озвученої ними інформації, зокрема, те, хто контролює ділянки українського кордону, чи покривають банди представники влади, і як контрабандні вантажі проходять українську ділянку кордону.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com