image

Закарпатський нардеп стверджує, що контрабанда прогресує

Попри зяви Геннадія Москаля про те, що в області припинилася контрабанда, його опонент Віктор Балога стверджує протилежне і каже, що навіть має документальне підтвердження слів. 

З уст Балоги чути про контрабанду дещо дивно, оскільки після мукачіських подій він був одним із фігурантів контрабандних потоків. 

Натомість політик звинувачує інших.

"Змушений констатувати, що зі зміною влади на Закарпатті контрабанда набирає небачених масштабів. Влада для картинки намагається ловити дрібних контрабандистів, знаходити спортивні літачки, якими місцеві кулібіни з обох боків переправляють цигарки, але в той же час вперто не помічає у себе під носом цілі контейнери з елітним товаром.

За моїми даними, в щоденному режимі через митні пости в межах Закарпаття в Україну завозиться по кілька фур брендового одягу елітних італійських марок. Кожен вантаж оцінюється в сотні тисяч євро. В супровідних документах зазначається, що це недорогий одяг китайського виробництва на 50 тисяч євро. Безпосередньо координацією щодо переправляння вантажів займаються керівники Управління «К» СБУ Закарпаття. Деякі з них роблять це навіть офіційно, через своїх близьких родичів.

У мене є документальні сліди таких проходжень. Тому, як народний депутат, звертаюся до Голови Служби безпеки України з проханням порушити кримінальне провадження та зупинити ввезення товарів без сплати податків на мільярди гривень.

Як громадянин, не хочу псувати репутацію всієї спецслужби, в якій, на відміну від МВС, працює багато патріотів. Тому, усі наявні в мене докази можу представити співробітнику Служби безпеки України, якого на це уповноважить Василь Грицак.

А якщо ж моя заява залишиться без реакції, буду змушений наявні в мене докази передати засобам масової інформації. Але розраховую, що СБУ не змусить розчаруватися в собі і сама розбереться з нечесними людьми у своїх рядах", - написав Балога у своєму Фейсбуці.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com