image

Замість закарпатських угорців, які виїдуть в Угорщину, можна заселити переселенців з Донбасу - Балога

Нардеп від Закарпаття Віктор Балога дав інтерв'ю телеканалу "112" і у своєму ставленні до закарпатських угорців був дещо сумбурним.

Власне інтерв'ю розпочалося з питань щодо Закону про освіту і мовного конфлікту з Угорщиною.

Віктор Балога повторив вже тезу про те, що після першого читання потрібно було законопроект направити до Венеціанської комісії, а вже потім його приймати. Тоді б, зі слів, Балоги, Угорщина могла б ображатися, але ж проти висновків експертів не попреш. Петро Порошенко зробив помилку, вважає Балога. 

Щодо свого ставлення до угорців Закарпаття, то Віктор Балога сказав, що їх розуміє, але говорив це явно зі сарказмом. Мовляв, угорці так підтримували президента Порошенка, а він їх розчарував. Балога також нагадав, що угорська фракція в обласній раді входить у більшість разом з провладним БПП та "Опозиційним блоком". Це був черговий натяк, який Віктор Балога використовує як певний політичний компромат на владу.

Балозі є за що бути ображеним на депутатів-угорців, адже при формуванні депутатської коаліції депутати від угоорської фракції спочатку були разом з Єдиним Центром та Батьківщиною. Але після голосування виявилося, що цим фракціям не вистачило буквально одного голосу, щоб обрати головою облради Олександра Кеменяша від "Батьківщини". Після цього голові ОДА та керівнику фракції БПП в облраді Геннадію Москалю вдалося створити більшість від фракцій БПП, "Відродження" та "Опозиційного блоку", переманивши у коаліцію угорців.

Злість Балоги була очевидною і в цьому інтерв'ю телеканал "112", коли він сказав, що угорці Закарпаття не вчать українську і орієнтуються на те, щоб виїхати жити до Угорщини. "Якщо угорцям Закарпаття так вигідно, то будь ласка, нехай виїжджають. У нас є кого переселити із Донбасу та Криму", - сказав Балога.

Очевидно, сказав він це трохи з пересердя, бо тепер втратить не лише частину угорського електорату, але й інших потенційних виборців Закарпаття, яким навряд чи може сподобатися ідея переселення в область замість угорців переселенців з Донбасу.

Балога також повідомив, що 90 тисяч закарпатців мають угорські паспорти, але в той же час нардеп переконаний, що ніякого сепаратизму в Закарпатті немає. І якщо закарпатцям вішають ярлики сепаратистів, то це все через некомпетентність нашого президента.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com