image

Звідки у депутата Закарпатської облради автомобіль за 2,5 млн. гривень

Податківці могли б зацікавитися доходами скромного депутата Закарпатської облради Владислава Поляка

Трошки несподівано у мережі появилася інформація про те, що депутат Закарпатської обласної ради Владислав Поляк придбав дорожезний автомобіль за 2,5 млн. гривень, хоча навіть річні доходи Поляка та його родини менші.

Владислав Поляк придбав новенький автомобіль-позашляховик Toyota Land Cruiser VDJ200 2017 року випуску. Таку інформацію він подав у повідомленні про зміну майнового стану, пише «Слово і Діло».

Автомобіль був придбаний ще 24 травня в ТОВ «Сервісний центр «Діамант» за 2,535 млн грн. Оскільки дане повідомлення було подано лише 22 червня, Поляк порушив закон про запобігання корупції, в якому говориться, що в разі суттєвої зміни майнового стану декларант повинен оповістити про це протягом 10 днів з моменту отримання доходу або придбання майна.

Згідно з е-декларацією за 2016 рік, депутат облради і його дружина володіють житловим (417,3 кв. м) і садовим будинками (195,6 кв. м) у Виноградові Закарпатської області, торговим центром, автомийкою, магазином, кафе та низкою земельних ділянок. Також сім'я Поляк має 5 транспортних засобів та купу цінного рухомого майна.

dvir-odnoho-z-budynkiv-vladislava-polyaka_uk_large

Попри такі статки та підприємницьку діяльність, сукупний річний дохід подружжя за 2016 рік складає всього 1,141 млн грн. Водночас, у готівці сім'я депутата тримає понад 6 млн грн, 299,5 тис. дол. і 201,329 тис. євро. Також є кошти, які були ними позичені третім особам: 255 тис. євро і 608 тис. дол.

Виникає питання, а звідки гроші? Бізнес у Владислава Поляка дивний. У Виноградові всі знають, що депутат має фітнес-центр "Олімп" і салон краси. При цьому, важко говорити про дохідність цього бізнесу, бо фітнес-центр та салон краси "запаковані" неймовірно дорогим обладнанням, для окупності якого потрібен дуже довгий час.

Час від часу Владислав Поляк для піару світиться як меценат, який дарує подарунки. Наприклад IPad Apple для "вчителя року", або багато іншого.

Взагалі то, 42-річний Владислав Поляк закінчив Виноградівський політехнічний технікум та має диплом Дрогобицького педагогічного університету. На сайті ж облради йдеться про те, що з 2009 року Поляк став займатися приватним підприємництвом і ось за 8 років вже зміг придбати купу майна, землі, автомобілів.

Чому б податківцям не поцікавитися джерелами доходів цього депутата? Місцеві мешканці прекрасно знають походження грошей Поляка. Та й багато хто в правоохоронних та фіскальних структурах знають про походження цих грошей. Але, на жаль, боротьба з контрабандою у нас доволі вибіркова. І тих, хто при владі - не чіпають.

Степан Форкош для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com