image

Арешт Єфрємова - чергова помилка Луценка?

Ранкова сенсація від Генпрокурора - арештовано екс-голову фракції Партії Регіонів Олександра Єфрємова

Про арешт Єфрємова Юрій Луценко повідомив на сторінці у "Фейсбук". При цьому повідомив, що затримано Олександра Єфрємова за сепаратизм. "За підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України затримано екс керівника фракції ПР гр О. Єфремова", - написав Луценко.

Олександра Єфремова було затримано у аеропорту Бориспіль, коли той хотів вилетіти до Відня, де зараз перебуває його син.

Прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган також у соцмережах пожартувала, що Юрій Луценко стає чемпіоном у виловлюванні "покемонів".

У Генпрокурора Юрія Луценка повинна була бути хороша база звинувачень на Олександра Єфрємова, бо коли Луценко у 2005 році, перебуваючи на посаді міністра МВС, арештував одіозного регіонала Бориса Колєснікова, то тоді аргументів було замало. Згодом ми знаємо чим все закінчилося. Колєснікова довелося випустити, а з приходом до влади Партії регіонів, Луценку довелося посидіти за гратами. 

До речі, у тій історії був цікавий момент, коли Юрія Луценка від помсти регіоналів намагався врятувати Віктор Балога. Це був ще 2007 рік і переможні для регіоналів вибори лише мали відбутися. Однак Партія регіонів настільки потужно йшла до влади, що її перемога не викликала сумнівів. Ось що розповідав Борис Колєсніков:

"Луценко - цинічний покидьок. Влітку 2007 року, перед достроковими парламентськими виборами, ми зустрілися з ним в кабінеті у Віктора Балоги. Глава секретаріату просив наш штаб не знищувати Луценка на виборах. Міністр з переляку випив у кімнаті відпочинку глави президента пляшку коньяку і сорок хвилин проплакав, просив вибачити його. Він просив вибачення у мене і в моєї дружини. Я тоді попросив його тільки про одне: один раз вибачитися публічно. Він відповів: "Тоді мені, як політику прийде кінець". Я сказав: Юрій Віталійович, вам, так чи інакше, прийде кінець".

У цій історії дивно не те, що Луценка рятував Балога, якого нині Луценко на дух не переносить. Дивно те, що Юрій Луценко провів арешт екс-регіонала у доволі важкий для влади час. Рейтинг партії влади занадто малий. Зараз також є всі шанси того, що відбудуться позачергові вибори до Верховної Ради і мала ймовірність, що нинішня влада збережеться. Варто також зазначити, що сепаратизм Єфрємову буде важко доводити. Ще в лютому 2015 року Олександра Єфрємова вже затримували за службове підроблення та зловживання службовим становищем. Тоді, щоб випустити Єфрємова, екс-регіоналам достатньо було зібрати 3,5 млн. гривень. Тобто, трошки більше 100 тисяч євро. У тих екс-регіоналів автомобілі дорожчі.

Тоді Олександр Єфрємов вийшов. Тепер же Юрію Луценку потрібно бути більш наполегливим.

Ярослав Доробрат для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com