image

Буферна зона, перемир’я і звільнення заручників

Сторони на переговорах у "нормандському форматі" у Мінську домовилися про звільнення усіх заручників протягом 19 днів. Також йдеться про перемир’я з півночі 15 лютого. 

Про це повідомив український президент Петро Порошенко, - пише ТСН

Зокрема, досягнули домовленості про звільнення українки Надії Савченко, що перебуває у російському СІЗО. Він також підтвердив, що на зустрічі домовилися про встановлення перемир'я на Донбасі із півночі 15 лютого. Також, за словами президента, відведення важкого озброєння має розпочатися через два дні після встановлення режиму припинення вогню на сході України.

Окремо президент України також зазначив, що на виведення важкої артилерії відводиться 14 днів і 5 днів - для остаточного виведення всіх заручників.

За словами Порошенка, ні про яку автономію або федералізації домовленостей нема. Також українські прикордонники повинні відновити контроль на держкордоні до кінця 2015 року.

Крім того,президент наголосив, що контактна група домовилася про виведення всіх іноземних військ з території України.

Водночас, Порошенко назвав неприйнятними умови, які йому виставили під час переговорів. Він наголосив, що Київ не пішов на ультиматум.

Нагадаємо, сьогодні у столиці Білорусі від учора тривали перегофори у форматі "Нормандської четвірки" за участі Порошенка, Меркель, Олланд, Путіна і Лукашенка. 

Під час переговорів журналісти помітили чимало конфузів, в цілому з Путіним. 

Після рукостискання з Порошенком він почав потирати руки. Лукашенко у Мінську "заблокував" стілець і не дав Путіну присісти за стіл. Лукашенко міцно тримався за його спинку і розмовляв з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. При цьому лідер Білорусі не помітив Путіна. Після того, як у російського президента не вийшло "відібрати" стілець у Лукашенка, він припинив за нього "боротися" і почекав, коли Лукашенко поговорить з Меркель, - пише ТСН.

Пізніше Путін у Мінську зламав ручку, як Янукович у Ростові-на-Дону. На прін-скрінах видно, що в якийсь момент у руках у російського президента опинилося два уламки зеленого канцелярського начиння. 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com