image

Чи будуть теледебати кандидатів у Президенти

Інколи саме теледебати стають вирішальними на виборах. 

Маніпуляція свідомістю виборців дуже поширене явище під час кампанії. Зараз в Україні більшість кандидатів у політичній рекламі використовують виключно популістські лозунги і нічим не підкріплені обіцянки.

Однак саме на теледебатах стає очевидним, хто з кандидатів має реальну стратегічну програму розвитку країни, а головне - знає, як цю програму виконати.

Багато популістів уникають теледебатів. Дехто через обмеженість у риториці, а декому просто немає що сказати.

Вчора в Ужгороді був кандидат в Президенти Андрій Садовий, який наголошував на тому, що він готовий до теледебатів з будь яким кандидатом-конкурентом Про потрібність теледебатів говорив і кандидат Сергій Тарута. А кандидат Анатолій Гриценко напряму вже закликав Юлію Тимошенко, Петра Порошенка, Юрія Бойка і Володимира Зеленського зі своїми командами взяти участь у теледебатах у прямому ефірі. "Я готовий вийти на дебати з нашою командою, поважливе ставлення до опонентів - гарантую. Досить слоганів, бордів і реклам, фейків і популізму! Хто не боїться світла - виходимо до людей, у прямий ефір, і нехай люди зроблять свій свідомий вибір", - наголосив Гриценко.

Наразі не було ще жодної домовленості про теледебати. Над цим могли б попрацювати і центральні телеканали, для яких це може бути хороший трафік. Штабам кандидатів, які готові до теледебатів, потрібно подавати офіційні публічні пропозиції штабам конкурентів про проведення теледебатів, бо відмова від теледебатів це - втрата довіри виборців. 

Василь Поляк для Prozak.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com