Генпрокурором України став кум президента Порошенка Віктор Шокін

Верховна Рада підтримала призначення Віктора Шокіна новим генеральним прокурором.

Як повідомляє "Українська Правда", за відповідне рішення проголосували 318 депутатів.

Виступаючи з трибуни перед голосуванням Шокін пообіцяв довести до кінця всі гучні справи, у тому числі щодо подій на Майдані, а також проти чиновників влади режиму Віктора Януковича.
"Це стосуватиметься всіх високопосадовців того злочинного режиму", – запевнив він.

Також він пообіцяв повернути всі кошти, викрадені за часів попереднього режиму.

Окремо Шокін запевнив, що боротиметься з проявами сепаратизму та тероризму. Він також підтвердив факт звільнення скандального заступника генпрокурора Анатолія Даниленка і пообіцяв призначити нових заступників "дуже швидко".

Фракції "Самопомочі" та Радикальної партії Ляшка не дали голосів за призначення Шокіна.

Ляшко назвав його "Пшонкою-2", а "Самопоміч" вимагала призначити Генпрокурора не із старої совкової когорти, а когось із молодих та амбіційних.

Віктору Шокіну 62 роки. Наприкінці червня минулого року він був призначений заступником Генпрокурора Віталія Яреми.

Шокін відомий тим, що раніше, працюючи в Генпрокуратурі, порушував справи проти пукача за вбивство Георгія Гонгадзе, а також порушував справи проти Ігоря Коломойського, Бориса Колєснікова. Окрім того, Віктор Шокін є кумом Петра Порошенка і саме за його сприяння свого часу була закрита справа проти Порошенка щодо будівництва багатоповерхівки по вулиці Грушевського в Києві.

Скептики відзначають, що Шокін є людиною старої обойми і не списується органічно в те, що можна назвати "новою владою".

Окрім того, видається дивним, що за Шокіна проголосував і Опозиційний блок колишніх "регіоналів". 

А народний депутат Ігор Мосійчук з приводу призначення Шокіна Генпрокурором у своїй сторінці на Facebook написав: "Я не вірю. Я не вірю, але кажуть, що за позитивне голосування по генпрокурору Шокіну представники фракції Народного Фронту отримують посаду двох його заступників. Я не вірю, але кажуть, що фракція Батьківщини отримує посаду одного заступника Шокіна. Я не вірю, але злі язики кажуть, що Свобода взяла за позитивне голосування гроші і недоторканність для своїх колишніх міністрів, які прокрались на посадах. Я не вірю, але кажуть, що Опозиційний блок своїм позитивним голосуванням за Шокіна купив собі недоторканність. А найбільше я не вірю, і не хочу вірити, що голосування за Шокіна і його призначення на посаду Генерального прокурора є частиною завтрашніх домовленостей з Путіним. Путін вимагав гарантій недоторканності Злодійського блоку - і він їх отримав. Не виключено, що завтра може бути найчорнішим днем в сучасній історії України".

До речі, дочка Віктора Шокіна працює заступником прокурора Одеської області. Варто тепер простежити за її кар'єрою.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com