image

Орбан пояснив, чому Угорщина вводить надзвичайний стан

Новий уряд Угорщини склав присягу і в країні ввели надзвичайний стан

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив, чому виникла необхідність ввести надзвичайний стан.

На своїй сторінці у Фейсбук він зробив спеціальне звернення з цього приводу.

«Уряд, який нині склав присягу, негайно взявся до роботи. Ми не втрачали ні хвилини, тому що по сусідству йде війна. Війна, кінця якій ніхто не бачить», – повідомив прем’єр.

Орбан наголосив, що війна в Україні становить загрозу і для Угорщини. "Ця війна ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки й родин", сказав глава уряду Угорщини.

«Ми бачимо, що війна і санкції Брюсселя призвели до величезного економічного потрясіння і різкого зростання цін. Світ стоїть на порозі економічної кризи. Угорщина повинна залишатися осторонь цієї війни та захищати фінансову безпеку родин», – заявив Орбан.

З його слів, для цього потрібен простір для маневру та негайна здатність діяти, тому уряд сьогодні з опівночі оголошує надзвичайний стан через війну, реалізуючи своє право, гарантоване Основним законом. Як і надзвичайний стан, запроваджений під час епідемії, це дозволить уряду негайно відреагувати та захистити Угорщину і угорські родини всіма можливими засобами.

Уряд Угорщини неодноразово заявляв, що чітко виступає за якнайшвидше відновлення миру і водночас за інтереси безпеки Угорщини. Однак через тривалу війну, плани щодо санкцій у Брюсселі та економічні наслідки вважає, що введення надзвичайного стану є особливо обґрунтованим.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com