image

Правові наслідки відставки Яценюка - юрист із Закарпаття

Відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього уряду та формування нового складу Кабінету Міністрів у строки та в порядку, що передбачені Конституцією та Законом «Про Кабінет Міністрів».

У неділю, 10 квітня Арсеній Яценюк заявив, що прийняв рішення скласти повноваження Прем'єр-міністра України, і 12 квітня відповідне подання буде внесено до Верховної Ради.

Відповідно до статті 115 Конституції відставка Прем’єр-міністра має наслідком відставку всього Кабінету Міністрів.

При цьому відставку Арсенія Яценюка повинна прийняти Верховна Рада, адже відповідно до статті 15 Закону про Кабмін Прем’єр-міністр звільняється з посади з дня прийняття рішення про його відставку на пленарному засіданні Верховної Ради (для цього потрібно 226 голосів). Нагадаємо, 16 лютого ВР вже намагалася відправити Кабмін Яценюка у відставку (з іншої причини - резолюції недовіри), але голосів депутатів не вистачило.

За законом Верховна Рада розглядає питання про відставку Прем’єр-міністра не пізніше ніж на десятий день після надходження заяви про відставку. Водночас планується, що відставку Прем’єра парламент розгляне одразу після внесення відповідного подання на найближчому пленарному засіданні у вівторок, 12 квітня.

Якщо ж на цей раз парламент погодиться відправити у відставку уряд, Президент повинен буде внести до Верховної Ради за пропозицією коаліції депутатських фракцій, до складу якої входить більшість народних депутатів України від конституційного складу ВР, письмове подання про надання згоди на призначення на посаду нового Прем'єр-міністра. Для прийняття відповідної постанови (не пізніш як через 5 днів після внесення подання) необхідно буде мінімум 226 голосів депутатів. Тобто для цього у парламенті має бути сформована нова дієздатна коаліція.

При цьому Кабмін, який склав повноваження перед ВР, продовжує виконувати свої повноваження до початку роботи новосформованого уряду (але не довше 60 днів - ст. 17 Закону про Кабмін). У разі, якщо протягом 60 днів після відставки Кабміну не сформовано його новий склад, Президент має право достроково припинити повноваження Верховної Ради (стаття 90 Конституції). Як бачимо, це положення Конституції не є імперативним, адже «має право» не означає «зобов’язаний».

Особа, призначена Прем'єр-міністром України, набуває повноважень за цією посадою з моменту прийняття постанови Верховної Ради України про її призначення.  

Далі формується новий склад Кабміну. Міністр оборони і Міністр закордонних справ призначаються ВР за поданням Президента, всі інші члени Кабміну - призначаються ВР за поданням Прем'єр-міністра.

Генпрокурор, голова СБУ, голова Нацбанку не входять до складу Кабінету Міністрів, тому виконують свої повноваження незалежно від відставки та формування нового складу уряду. Водночас нагадаємо, що посада Генпрокурора наразі є вакантною. Призначення нового очільника ГПУ належить до компетенції Президента за згодою ВР.

Ще одним важливим моментом є те, що не пізніше, ніж через місяць після формування нового складу уряду Прем’єр-міністр має внести до ВР на затвердження програму діяльності Кабінету Міністрів. Водночас відповідальності за невнесення програми уряду Конституція та Закон про Кабмін не містить. Однак з точки зору політичної відповідальності уряд, який працює без затвердженої програми, втрачає свою легітимність. Хоча відповідні випадки в українській історії вже були.

Президент Петро Порошенко заявив, що очікує формування нової коаліції в парламенті уже 12 квітня, як і внесення кандидатури Володимира Гройсмана на посаду глави Кабміну. Таким чином, вже у вівторок може відбутися призначення нового Прем'єра. А може й не відбутися. Побачимо, яким буде новий політичний розклад у парламенті.

Віталій Дацюк, кандидат юридичних наук для ProZak.info

Читайте також: Закарпатські політики прокоментували відставку Яценюка

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com