image

Рецепти одужання України від Сергія Тарути. Країна запрацює!

Сергій Тарута йде в президенти України і він знає, що успіх економіки України - це перш за все нові робочі місця з гідною зарплатою. 

Все своє життя він розвивав індустріальні підприємства в Україні, створив десятки тисяч високооплачуваних робочих місць. У Тарути є стратегія економічного зростання України, є Доктрина збалансованого розвитку, створена вченими-економістами і бізнес-спільнотою.

Це науково обгрунтований документ, який Сергій Тарута разом з командою розробив і представив міжнародним експертам і партнерам в 2015-2018 роках.

Реалізація стратегії прискореного економічного зростання країни - єдиний шлях виходу з кризи і підвищення добробуту громадян України.

«Нинішня влада не має стратегії промислового розвитку країни. Тільки проукраїнська економічна модель може бути протиставлена ​​перетворенню нашої країни на сировинний придаток. Нам потрібно скористатися досвідом інших держав - стимулювати переробку сировини, створюючи додаткову вартість всередині країни, надавати дешеві довгострокові кредити і т.д. Нам потрібен швидкий економічний ріст в 10% і вище, чого можна досягти в рамках розробленої нами Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030», - каже Сергій Тарута.

Необхідно реалізувати структурні зміни в економіці з переходом від сировинної моделі до виробництва високотехнологічної продукції. Потрібно також створити умови для успішної модернізації національної економіки, для інноваційного стрибка України, для розвитку національної інноваційної інфраструктури, для активізації співпраці в трикутнику «бізнес-наука-освіта». Наука повинна стати основою інноваційної економіки України, на наукові дослідження бюджетом необхідно виділяти не менше 3% ВВП.

Як майбутній Президент України, Сергій Тарута зобов'язується забезпечити системний захист українського виробника на внутрішньому і зовнішніх ринках, ліквідацію монополій і формування конкурентного середовища, вихід економічної діяльності з тіні, через реалізацію ефективних антикорупційних заходів і податкових інструментів.

 «Необхідно забезпечити також успішний розвиток в Україні галузей креативної економіки - кінематографії і телебачення, образотворчого мистецтва, музичного виробництва, ІТ-сектора, туризму, культури і спорту», ​​- зазначає Сергій Тарута.

Одне з ключових зобов'язань Сергія Тарути та його команди - створення 2 мільйонів робочих місць з гідною зарплатою після перезавантаження влади в країні.

Два мільйони робочих місць - обґрунтована цифра. При виведення американської економіки з рецесії за 2010-2016 роки було відкрито рекордні 22,3 млн вакансій. Команда Сергія Тарути зобов'язується створювати нові робочі місця з розрахунку одна додаткова вакансія на кожні 9 економічно активних українців. І зроблено це буде за рахунок відновлення ефективних виробництв і створення перспективних нових.

Сергій Тарута забезпечить надходження в Україну інвестиційних коштів.

«Єдина модель, яка може врятувати країну - інвестиційна. А інвестори йдуть в країну, в якій є довіра, а якщо його немає - вони не йдуть, як в нашій ситуація. Важливий також факт привабливості бізнесу, щоб була можливість заробляти тут. Це означає, що податкова система повинна бути комфортною, яка повинна тобі давати впевненість, що ти тут заробиш більше, ніж в іншій країні. Цей весь комплекс і забезпечує мікроклімат приходу інвестицій. Без них у нас майбутнього немає. Мені, свого часу, структури Світового банку давали кредитів більше і під більш низький відсоток, ніж всій країні, всій Україні. Уявляєте? А все чому? Довіра, стратегія, команда, ефективність і прозорість використання грошей, які ми отримували в якості кредиту», - зазначає Сергій Тарута.

Брати нові дорогі кредити, щоб віддавати старі борги - це не стратегія. Уряд повинен повернути кредиторам в 2019 році в цілому 417,5 млрд грн, з яких 145 млрд грн - відсотки за позиками. Половина майбутніх виплат - борги в іноземній валюті, в основному в доларах.

Чималу частину роботи по поверненню боргів уже доведеться робити новому уряду. У графіку погашення та обслуговування боргів є два піки - в травні і вересні, коли уряд повинен буде заплатити 74,2 млрд грн і 57,1 млрд грн відповідно, переважно у валюті.

Без зміни політики з кредитної на інвестиційну країна приречена на зовнішнє управління - кредитори будуть диктувати порядок денний реформ і підтримувати боргову залежність країни з метою отримання спекулятивного прибутку.

Система чесних заробітних плат не працює!

Президент Тарута забезпечить людям праці гідну зарплату, а пенсіонерам - гідну пенсію: на рівні країн Центральної Європи. Тарута розуміє турботи і потреби людини праці - на своїх підприємствах створював кращі умови роботи, високу зарплату, розвивав соціальну сферу міст, де працювали його заводи. У Тарути є програма «Принципи поваги і справедливості», реалізація якої дасть людям можливість щасливо жити і працювати в Україні.

З Тарутою запрацює справедлива система оплати праці!

Як Президент України, Сергій Тарута людям праці гарантує підвищення середньої зарплати до 20-25 тис.грн - відповідно до рівня зарплат у Східній Європі. А кожному пенсіонеру гарантує середню пенсію - не нижче 10 тис грн з обов'язковим підвищенням пенсій і соціальної допомоги відповідно до зростання цін в країні.

У 2019 на кожного українця буде створено ВВП на суму 3,13 тис. доларів, прогнозує МВФ. Фонд зазначає також низьке економічне зростання, яке не дозволить Україні скоротити відставання від інших країн регіону. У країнах Східної Європи цей показник в нинішньому році досягне 11,45 тис. доларів. Навіть серед колишніх республік розваленого СРСР Україна за рівнем ВВП на одного жителя опустилася на 11-е місце. Економіка нашої країни безнадійно відстала від молодих прибалтійських держав.

На 2019 рік соціальні стандарти в Україні встановлено неприпустимо низькі. Мінімальна зарплата на рівні 4173 грн (з 01.01.2019) і фактичний прожитковий мінімум в 4313 грн (в цінах листопада 2018 р, для працездатних громадян, з урахуванням обов'язкових платежів) - це подальше тиражування бідності в Україні.

Президент Тарута доб'ється не тільки підвищення доходів громадян, а й зниження тарифів і цін на енергоносії. Він знає, як зробити Україну енергонезалежною - володіє виробничим і управлінським досвідом у видобутку і транспортуванні природного газу. Він знає, як зробити, щоб витрати на «комуналку» не перевищували 25% середніх доходів української родини.

Отже, сукупні витрати домогосподарств на послуги ЖКГ в нашій країні повинні складати не більше 25%. Що приблизно відповідає рівню витрат населення на ЖКГ в країнах Східної Європи.

«Ціни на газ в Україні підвищувати не можна. Тарифи, навпаки повинні бути знижені. Ми беремо на себе зобов'язання зменшити ціну газу на 40%.  5-7 млрд доларів інвестицій в нафтогазову галузь дозволять Україні через 3-5 років стати повністю незалежною», - переконаний Сергій Тарута.

Довідково: Тарута Сергій Олексійович - промисловець, підприємець, успішний управлінець, лідер партії «ОСНОВА». Пройшов трудовий шлях від майстра мартенівського цеху до керівника промислової корпорації ІСД.

Дві вищі освіти - інженерне і управлінське - в 1979 році закінчив Жданівський металургійний інститут (Маріуполь), в 1999 році - Донецьку державну академію управління.

Модернізував Алчевський і Дніпровський металургійні комбінати, впровадив на підприємствах сучасні виробничі та екологічні технології.

Сергій Тарута - ідеолог створення Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030», в якій детально описана стратегія виходу України з кризи і сформовані шляхи підвищення добробуту народу до європейського рівня.

Тарута розробив і запропонував план мирного врегулювання на Донбасі «Три Основи», який сьогодні вже стає предметом переговорів на вищому міжнародному рівні.

На посаді голови Донецької ОДА зупинив наступ військ терористів на Маріуполь. З жовтня 2014 року - депутат Верховної Ради України.

Нагороджений орденами «За Заслуги» III ступеня (2006) і II ступені (2009)

Одружений, виховує двох дочок. Веде спортивний спосіб життя, альпініст, велосипедист.

Мета Сергія Тарути з реформування української держави:

- Україна повинна стати справжньою парламентсько-президентською республікою, в якій президент буде високим моральним авторитетом, арбітром нації, відповідальним за здійснення зовнішньої політики і забезпечення безпеки країни;

- управління економікою повинно здійснювати Уряд на чолі з прем'єр-міністром, вона зобов'язана стати зручним сервісом, а результатом роботи Уряду - високий добробут громадян.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com