image

Український націоналіст із Закарпаття став на захист закарпатських угорців (ВІДЕО)

Лідер української націоналістичної організації на Закарпатті "Карпатська січ" Тарас Деяк під час виступу на одному з центральних телеканалів вказав, хто винуватий у розпалюванні українсько-угорського протистояння

У той час, як більшість українських націоналістів виступають мало не за силове вирішення проблеми із закарпатськими угорцями і здебільшого звучать лозунги "Валіза-Вокзал-Будапешт", лідер "Карпатської Січі" Тарас Деяк в ефірі телеканалу 112 розповів, що українська влада клюнула на російську провокацію і сама роздмухує конфлікт навколо закарпатських угорців. Тарас Деяк вважає, що центральна влада повинна йти на результативний діалог із закарпатськими угорцями, які однозначно не є ворогами України, а першим закарпатцем, який загинув у зоні АТО, був закарпатський угорець Роланд Попович з Берегова.

Що ж стосується видачі паспортів Угорщиною, то закарпатці отримують їх не з політичних мотивів, а виключно з прагматичних, бо при нинішній складній соціально-економічній ситуації в країні, отримання угорського паспорту дає можливість певних пріоритетів у працевлаштуванні в Євросоюзі, якісному медичному обслуговуванні чи інших преференціях. 

На думку Деяка влада повинна сконцентруватися на боротьбі не із закарпатськими угорцями, а з російськими посіпаками в Україні, які за завданням Кремля штучно роздмухують цей конфлікт.

Виступ українського націоналіста в телеефірі був неочікуваним для самих організаторів цього телешоу, які вважали, що Деяк буде провокувати до антиугорських дій. Коли стало ясно, що закарпатець Тарас Деяк логічно став на захист своїх земляків, ведучі політичного телешоу намагалися зупинити його виступ.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com