image

Як голосували закарпатські нардепи за введення воєнного стану в Україні

Голосування доволі неоднозначно

Як ми повідомляли, парламент більшістю голосів проголосував за введення воєнного стану в Україні. Власне, воєнний стан буде введено не скрізь, а лише в 10-ти областях. Почнеться з 28 листопада і триватиме до 27 грудня.

Закарпаття в цей перелік областей не увійшло.

Стало відомо, як за введення воєнного стану голосували нардепи від Закарпаття. Братів Балог не було в залі. Але, скоріше за все, вони просто витягли свої картки з пульту голосування. Те саме стосується Василя Брензовича та Михайла Ланя. А от інші депутати проголосували за введення воєнного стану. 

46743022_374762613261833_3128330616492261376_o

На своїй сторінці у Фейсбук Віктор Балога критикував Президента Петра Порошенка за намагання ввести воєнний стан. Балога вважає, що це робиться для того, щоб скасувати вибори.

"Ситуація в Керченській протоці не з простих. Нікому з нас не хочеться бачити як таранять і розстрілюють наш беззахисний флот. Це те, що не може не чіпляти за живе.

Але конфлікт з сусідом почався не вчора. Йому уже 4 роки. І раніше наші військові вступали в пряме протистояння з армією сусідньої держави. Зокрема, під Іловайськом. Але тоді від воєнного стану всіх відмовляли. Що ж змінилося сьогодні?

Як Захід оцінить цей інцидент і чию сторону займе – це велике питання. Не все в цьому конфлікті однозначно і я не виключаю, що він міг бути штучно спровокований заради перенесення виборів.

Бо які задачі у Азовському морі допоможе вирішити воєнний стан? Збудувати за 60 днів флот? Сумніваюсь.

Ми зібралися оголошувати Росії війну? Москва першим ділом перекриє нам «реверс газу зі Словаччини». І тоді кожен побачить наскільки ми стали енергонезалежні за останні чотири роки. І таких козирів у Росії багато.

Ми оголошуємо воєнний стан, щоб навести порядок з п’ятою колоною? Не смішіть! Подивіться останні журналістські розслідування і побачите як вони дружать.

Їм потрібен воєнний стан, щоб перенести вибори? Це вже ближче до реальності. Бо воєнний стан вигідний лише одному кандидату і невигідний всім іншим. Воєнний стан дозволяє закрити рота кому потрібно. Закрутити гайки там, де вигідно. Показати всім, «які вони імпотенти і який я молодець». Чи готові вони ризикнути країною заради ще п’яти років при владі? Легко!

Тому на моє глибоке переконання, ми не повинні голосувати за воєнний стан в парламенті, - написав Балога..

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com