image

Закарпатські політики коментують призначення Гройсмана главою Уряду

Заакрпатські політики прокоментували обрання на посаду глави Уряду України Володимира Гройсмана

Найвідоміший закарпатський політик нардеп Віктор Балога хоч і заперечував, що з ним не вели переговори щодо входження в нову парламентську коаліцію, скоріше за все просто виставив недосяжні умови. Віктор Іванович із сарказмом прокоментував призначення Гройсмана на посаду глави Уряду:

"Із сьогоднішнього фарсу, який владні гучномовці називають "формуванням нового уряду", на весь зріст постало питання відповідальності.
Про те, що автором і диригентом політичної кризи був особисто Президент, я говорив скрізь і не раз. Пан Порошенко вважає, що сьогодні він уміло викрутив ситуацію на свою користь і почувається переможцем, який усіх нагнув. Хай тішить себе такою думкою, зрештою, час покаже.
Як би там не було, Яценюка замінили на Гройсмана, ставленика Петра Порошенка. Забудьте байки про самостійність нового Прем'єра, таким він здається тільки сам собі і ще не вельми розумним "експертам".
Гройсмана поставив на Кабмін Президент, бо перед тим поставив у стойло свою фракцію (основу так званої коаліції) і поставив у позицію "мама миє підлогу" дівочок із "Відродження" і "Волі народу".
Тобто саме Петро Порошенко абсолютно відповідальний за цей кадровий фінт. А отже, тільки він, одноосібно відповідальний за все, що нагородить цей Кабмін, напханий його креатурами і "смотрящими". Зрештою, в усі часи народ пов'язував порядки чи вакханалію в Україні не з прем'єрами. а виключно з президентами. Ніхто ж не каже "при Пустовойтенку", "при Кінаху" чи там "при Єханурову". Кажуть "При Кучмі", "при Януковичу", казатимуть і "при Порошенку".
Так що відтепер за все, що накосячать "просунуті" (не в значенні "передові, знаючі", а в значенні "яких пропхали") урядовці, тягар відповідальності лежить саме на Президенту. І тільки в його лузу лягатимуть всі чорні кулі. Тільки до нього народ клеїтиме всі "чорні" мітки.
Отже, сьогоднішня "перемога" Гаранта - піррова. Це стане ясно вже за пару-трійку місяців. Тоді, вірю в це, відповідальність за країну візьме на себе суспільство. У якій формі - побачимо".

Політолог із Закарпаття, керівник Інституту політичної освіти Олександр Солонтай у першу чергу звернув увагу на те, що в новому Уряді не буде іноземців:

"Закінчення моди на "іноземців" у владі!?
"Вінницьких" в новому уряді тільки троє, якщо не рахувати Порошенка, який за все це нестиме повну відповідальність.
Серед позитивів:
- наявність віце-прем'єра по євроінтеграції;
- нове міністерство та віце- по Криму, Донбасу та біженцях;
- частково "нові обличчя", які мають належну підготовку.
І ще цікавий факт - взагалі немає іноземців. Отже, мода змінюється. Думаю тимчасово, ми ще повертатимося до цієї ідеї згодом".

Іронічним і грубим у своїх коментарях був екс-мер Ужгорода Сергій Ратушняк:

"Закарпатські депутати "За" нового злодія на чолі уряду України.
Рогулі Горват і Пацкан були щиро за Яценюка, тепер щиро за Гройсмана. Петьовка разом з литвиновськими кучмістами - "За", Блюк (по паспорту - Ланьо) з ворами і рекетирами Януковича - "За" (цікаво скільки заплатили), ну а два Балоги, не отримавши нічого для пограбунку (а хотіли ОДА Закрпаття чи МНС), втекли в туалет і, сидячи на параші, де їм давно місце, зафіксувались як "відсутні". Так ніби їх присутність у ВРУ комусь потрібна. Ура! Всі "За" новий виток пограбунку Укоаїни, двоє на параші. Такий результат дало голосування закарпатських нардепиків а ля 200 грн".

Колишній голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко був скептичним щодо нового уряду, хоча закінчив свій коментар з оптимізмом:

"Що ж, можу привітати Президента України із тим, що від сьогодні уся влада в країні зосереджена, практично, в одних руках. Чи можна вітати з цим українців? Навряд чи...Однак сьогодні вже ніхто не зможе сказати, що хтось, десь комусь заважав проводити реформи, покращувати життя українців, проводити курс на євроінтеграцію тощо. Як проголосив нині новообраний прем'єр Володимир Гройсман: "Я вам покажу, що таке управління державою!". І хоча ці політики нам усе вже все показали, прийшовши до влади після Майдану, судячи з усього, наша доля таки дочекатися остаточного апофеозу цього "управління"...
Однак не хочеться завершувати на мінорній ноті, тому давайте напевно вірити в можливе велике українське економічне чудо!"

Депутат Закарпатської обласної ради від Опозиційного Блоку Віктор Русин оприлюднив доволі радісний коментар. Справа в тому, що Русину свого часу довелося працювати з Володимиром Гройсманом у Вінниці, коли Гройсман там був мером, а Віктор русин очолював Вінницьку обласну міліцію:

"Відбулась подія, про яку я сказав був ще 20 січня 2013 року.
У той день я вітав мера міста Вінниця Гройсмана Володимира з днем народження та сказав йому, що він виріс із штанів мера і місце його в суспільстві на посаді Прем'єр-міністра України.
Багато присутніх із скептицизмом віднеслись до моїх слів. Час показав, що я був правий.
Дуже важко буде йому в цей час навести порядок в Державі, але я вірю що Гройсман це зробить.
Мої вітання Володимиру Борисовичу, терпіння, наснаги та державницької мудрості.
Станьте нарешті тим державним політиком,який ввійде в історію України великим державним діячем, який зумів об'єднати весь український народ та зробити все для його процвітання".

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com