image

Анатолій Герей - золотий призер Кубка світу

22-го травня в Парижі відбулися командні змагання з фехтування на шпагах серед чоловіків в рамках етапу Кубка світу. Українська команда у складі Максима Хвороста, Богдана Нікішина, Дмитра Карюченка, а також ужгородеця Анатолія Герея, здобула золоті медалі.

У першій зустрічі українці перемогли поляків з підсумковим рахунком - 30:21, а у наступній - команду Венесуели - 20:19.

У чвертьфіналі нашими суперниками були ізраїльтяни. Початок протистояння склався на користь представників Ізраїлю, але поступово українські фехтувальники зуміли вирівняти рахунок до 30:30. Далі Анатолій Герей виграв у Ідо Херпе - 8:7, а Богдан Нікішин зумів зберегти мінімальну перевагу і завершити зустріч із рахунком - 42:41.

У фінальній стадії українські збірники зустрілися з лідерами світового рейтингу і господарями турніру - французами. Спочатку наші спортсмени взяли ініціативу у свої руки, збільшуючи відрив у рахунку. Але Яннік Борель зумів зломити хід бою, вигравши у Богдана Нікішина - 7:3. На допомогу прийшов Дмитро Карюченко, який в наступному поєдинку з Даніелем Жереном завдав три «чистих» уколи, повернувши українським шпажистам лідерство. Анатолій Герей також зробив «запас» для вирішального бою Нікішин-Грумьє, таким чином, рахунок став 33:29. Незважаючи на те, що Готьє Грумьє дуже активно пресингував Богдана Нікішина в спробах завдати якомога більше уколів, лідер української збірної не дозволив суперникам виграти «золото» у себе ж удома. Фінальна зустріч закінчилася перемогою української збірної – 40:38.

Кубок світу
Чоловіча шпага (командні):
1. Україна
2. Франція
3. Угорщина

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com