image

Аруна: Я знав куди їду, заборгованість перед гравцями мене не стосується — зарплату отримую в Києві.

Кар'єра Лукмана Аруни розвивається останні два роки досить дивно. Футболіст з гігантським потенціалом виявляється настільки не потрібен оновленій команді Сергія Реброва, що відправляється в "Говерлу" на правах оренди. Востаннє велике інтерв'ю українській пресі Аруна давав три роки тому. Потім - лише деякі висловлювання на нігерійських медіа.

 

- Ваша оренда в «Говерлу» виглядала злегка шокуюче. Для вас це теж було чимось на зразок сюрпризу?
- Що ж ... У житті так буває: доводитися зробити крок назад, щоб зробити два вперед. Я не міг більше залишатися в «Динамо». Просто не міг - в цій команді я б не з'являвся на полі. Підвернувся варіант з «Говерлою» - я радий, що опинився в цьому клубі, тому що тут я зможу нарешті грати. Для моєї кар'єри вбивчо сидіти на трибуні або в другій команді. Це руйнує всі мої плани на життя.

- Місяць тому ви говорили нігерійським ЗМІ, що не хочете повертатися в «Динамо». Виходить, цілі повернутися до Києва після вдалої оренди в Ужгород, у вас немає?
- У мене контракт з «Динамо». Щоб не трапилося, це факт. У клубі не можуть просто так взяти і викинути мене: я все ж сподіваюся, що мені дадуть шанс, на який я обов'язково заслужу. Власне, для цього я і відправився в «Говерлу». Дочекаємося літа - побачимо.

- Взимку ви були налаштовані на оренду в Європу. Жоден клуб не виявив бажання забрати вас до кінця сезону?
- Було багато розмов. Ви праві - звичайно, спочатку хотів перейти в якийсь великий чемпіонат. Мені завадила травма, через яку я займався індивідуально у Франції. Зрозуміло, що травмованого гравця влаштувати кудись досить складно.
Я міг форсувати підготовку, ризикнути моєю ногою, а значить здоров'ям і кар'єрою, але не став цього робити. Вирішив, що буде краще грунтовно відновитися.

- Як вам живеться в Ужгороді, де немає такої кількості місць для розваг, як у Києві чи Монако. Вас це не засмучує?
- Ні, я не з тих футболістів, для яких важливо, де б загуляти ввечері. Я і в Києві майже весь вільний час проводив удома.
- Футболісти «Говерли» отримують свою зарплату з великими затримками. Чи стосується це якось вас?
- Я був у курсі куди їду, але мене це не стосується. За документами я - гравець «Динамо», штатний працівник клубу, а, значить, зарплату теж отримую в «Динамо».

- Ви б погодилися на цю оренду, плати вам зарплату «Говерла»?
- Цей варіант якось навіть не обговорювалося взагалі.

- А якби?
- Не знаю. Я б замислився.

- Ви провели два матчі в складі «Говерли». Як оціните власну форму: добре, погано, середньо?
- Я все ще намагаюся увійти в ритм. Я пропустив передсезонку через травму, індивідуально відновлювався у Франції. Звичайно, це все вплинуло. Те, що мені потрібно прямо зараз, - виходити на поле і грати кожен раз по 90 хвилин. І я скоро наберу кращу форму.

- Як ви себе почували в перший рік перебування в Україні?
- Найважче, що в звичайному житті було мало людей, хто міг би поговорити зі мною - англійську знають далеко не всі. Але ми трималися нашою компанією чорних. Діакате, Бадр, Юссуф. Ми завжди були разом, і я дуже засмутився, коли ці хлопці пішли. Ми залишилися вдвох з Ідейє, але він виїхав до Англії. Добре, що в команду прийшли Мбокані, Ленс, Бельханда - у мене з'явилася нова компанія.

- З українськими футболістами ви спілкуєтеся?
- Ви будете здивовані, але у мене залишилося багато друзів серед українців. Мій найголовніший друг - Хачеріді. Ми постійно з ним жартували і сміялися. Мені навіть зараз весело згадувати. Ми любили трохи жартома побити один одного, такий міні-бокс. З іншими хлопцями теж завжди відмінно спілкувалися: Ярмоленко, Гармаш - я з ними першими подружився, коли тільки приїхав в Україну. Потім - Кравець, Калитвинцев, Рибалка, бразилець Даніло Сілва.

- Ви в курсі, що у вашому профілі на офіційному сайті «Говерли» значиться дата народження - 15.10.1987? (За всіма даними Аруна народився четвертого грудня 1990).
(Аруна голосно сміється)
- Я жодного разу не заходив на сайт «Говерли», тому не знаю, що там написано. Мабуть, помилка вийшла. Ну, нічого страшного - скажу, щоб виправили. Я народився в 1990 році. Взагалі, я часто стикаюся з подібним. Зайдіть на Вікіпедію, там написано, що я з'явився на світ у місті Джос. З чого вони взяли? Адже я народився в Лагосі.

 

Повний текст інтерв’ю на сайті football.ua.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com