image

Спортивний юрист: «Карпати» можуть бути притягнуті до відповідальності за борги старого клубу

Перші кейси «футбольного правонаступництва» було встановлено близько 15 років тому. Проте львівський клуб, здається, не знав про існування цього закону.

Спортивний юрист, керівник спортивного адвокатського агентства ISKOR Ілля Скоропашкін прокоментував, що УЄФА хоче накласти на «Карпати» заборону на трансфери через заборгованість однойменного клубу, який більше не існує.

За словами Скоропашкіна, навіть якщо «нові» «Карпати» не пов’язані юридично зі своїм попередником, то львівський клуб все одно може потрапити під санкції через успадковані борги.

Перший матч львівського клубу у новому році запланований на 26-те лютого. У рамках 21-го туру Чемпіонату України Другої ліги «Карпати» зустрінуться з черкаським «ЛНЗ». Прочитати прогнози на матч з коефіцієнтами від контор можна на порталі «Рейтинг Букмекерів». Слід додати, що БК Мостбет пропонує вигідні коефіцієнти на спорт. Перед тим, як робити ставки в цій конторі, слід ознайомитися як проходить операція в БК Мостбет виведення коштів.

Наразі часто практикується, коли футбольний клуб, що назбирав велику суму заборгованості, припиняє своє існування, проте на його місці з’являється ніби-то новостворений клуб, в якого вже немає боргів.

Водночас стійка судова практика CAS та ФІФА усвідомлює футбольний клуб не як конкретну юридичну особу з реквізитами, а як бренд, що складається з декількох елементів, наприклад, з назви, кольору, уболівальників, історії клубу, спортивних досягнень, емблеми, трофеїв, стадіонів, списку гравців тощо.

Скоропашкін зазначив, що «нові» «Карпати» навіть не намагалися змінити знакові атрибути клубу, тому юрист вважає, що діло полягатиме в тому, щоб притягнути футбольного наступника до відповідальності за заборгованість старого клубу.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com