image

В Ужгороді стартує турнір пам'яті відомого закарпатського футболіста Олександра Когутича

О 9.30 у суботу 22 січня у спорткомплексі "Юність" в Ужгороді стартує футбольний турнір пам'яті легендарного закарпатського футболіста Олександра Когутича.

Рівно рік тому помер відомий закарпатський футболіст Олександр Когутич і федерація футболу Закарпаття виріша провести перший турнір-меморіал Когутича.

Когутич тривалий час займав позицію центрального захисника ФК "Закарпаття". За цей клуб Когутичвідіграв найбільшу кількість ігор — майже 500 офіційних поєдинків. Він є також рекордсменом серед захисників, які у ворота суперників забили найбільше голів — 48, а у сезонах 1992 та 1993 був навіть серед кращих бомбардирів ужгородського клубу. Це сталося завдяки тому, що Олександр відмінно пробивав штрафні удари.

Олександр Когутич також на шостому місці у символічному списку імені Пахомова–Плоскіни, куди входять гравці–закарпатці, котрі за команди майстрів провели 200 і більше офіційних поєдинків.

Після закінчення виступів у командах майстрів Олександр ще був у складі кількох  провідних аматорських команд краю, які виступали у чемпіонаті та кубку Закарпаття: ФК «Мукачево», «Берегвідейк, а у 2015 році 45–річний ветеран був ще граючим тренером рідного ФК «Ракошино».

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com