image

В наступному сезоні "Говерла" в УПЛ не гратиме?

Формат наступного футбольного чемпіонату України розроблятимуть у розрахунку всього на 12 команд. Про це в ефірі телеканалу "Футбол 1" повідомив генеральний директор Прем'єр-ліги Петро Іванов. За такий формат зокрема виступають телевізійників і ряд клубів, серед яких, зокрема, "Шахтар" і "Динамо". 

За таких розкладів "Говерла" скоріш за все не увійде до кращих команд українського Чемпіонату, оскільки вже цієї зими команду залишать ряд футболістів, у яких закінчується контракт. Конкурувати з командами, що борються за виживання стане ще важче.

Крім того, поки що не ясно, скільки команд в разі переформатування турніру, залишить УПЛ - дві або чотири. Виходячи зі спортивного принципу, Прем"єр-лігу з нового сезону мають поповнити дві команди з Першої ліги. Таким чином Прем"єр-ліга має спочатку скоротити кількість учасників до 12-ти, із яких дві останні повинні хоча б провести стикові поєдинки з командами Першої ліги за право участі в УПЛ сезону 2016/2017.

За словами Петра Іванова, Прем'єр-ліга до 15 січня має розробити можливі формати, відштовхуючись саме від участі 12-ти клубів. Друге засідання групи, на якому вже більш детально розглянуть формулу проведення, відбудеться 20 січня 2016 року.

Скоріш за все, якщо в УПЛ залишиться 12 команд, змагання проходитимуть у три кола. Таким чином,за сезон клуби зіграють по 33 матчі.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com