image

В'ячеслав Грозний: "Шиміч, Люлька і Ягодінскіс залишаються у нас, Кравченко поїхав"

Головний тренер Говерли В'ячеслав Грозний в ексклюзивному інтерв'ю 1Football.info розповів про перші збори Говерли, кадрової ситуації в команді і фінансування клубу. 

"СПАСИБІ КЕРІВНИЦТВО КЛУБУ, ЩО ЗМОГЛИ ОРГАНІЗУВАТИ ЗБІР ДО ТУРЕЧЧИНИ. ПЕРЕБУВАЮЧИ В УЖГОРОДІ, МИ Б НЕ ЗМОГЛИ ПІДГОТУВАТИСЯ НА НОРМАЛЬНОМУ РІВНІ" 

  
- В'ячеславе Вікторовичу, для початку стандартне запитання: чи задоволені ви зборами, чи все вдалося? 
  
- Ми виконали весь обсяг, який планували. Спасибі керівництву клубу, що зуміли організувати збори в Туреччині. Ви самі розумієте, що перебуваючи в Ужгороді, ми б не змогли підготуватися на нормальному рівні. 
  
Ми зіграли чотири спаринги, хоча планували три. Грали всі матчі через день. Усі поєдинки проходили під великими навантаженнями. Результат не особливо цікавив, головне це підготовка до другої половини чемпіонату. 
  
- Судячи з вступникам з команди новин, вам багато в чому доводиться будувати нову команду, адже багато новачків на перегляді? 
  
- Ми кожні півроку будуємо нову команду. Ви знаєте, створювати нову команду запрошують сильних тренерів, слабких не запрошують. Я вже не перший раз починаю збирати команду заново. Нічого страшного в цьому не бачу. У нас така стратегія, що ми беремо орендованих гравців. 
  
Спасибі всім командам, які віддають нам молодих хлопців в оренду. Вони прогресують через ігри прем'єр-ліги і в майбутньому, сподіваюся, вони зможуть показати себе у всій красі в грандах українського футболу. 
  
"ШИМІЧ ДУЖЕ ТАЛАНОВИТИЙ - НЕ ДАРМА НИМ ЦІКАВИЛИСЯ У ЧЕЛСІ" 
  
- Зараз багато українських футболістів їдуть шукати щастя за кордоном, а до вас, як повідомляє хорватська преса приїжджав на перегляд 18-річний захисник Лоренцо Шимич. Чи правда це? 
  
- Так, це правда. Шиміч дуже талановитий футболіст. Йому всього 18 років, у нього велике майбутнє. Не дарма ним цікавилося Челсі. 
  
- Яка його подальша доля? 
  
- Лоренцо Шиміч буде у нас грати. Зараз він поїхав у Спліт, вирішувати деякі організаційні питання з Хайдуком і незабаром повинен повернутися у розташування нашої команди. 
- Вас вважають фахівцем по роботі з молодими футболістами, але цього разу ви вирішили зайнятися відродженням досвідчених гравців. Маю на увазі Костянтина Кравченка. Які ваші враження від його форми і залишається він у команді? 
- На даному етапі розвитку клубу ми практикуємо такі варіанти, коли футболісти приїжджають до нас на збір і після декількох днів, ми вирішуємо, що з ними робити. Це нормальна практика, ми її озвучили, всі про неї знають. 
  
Кравченко дуже хороший футболіст, але у нас на цій позиції Щацьких, Іванко та ще ряд футболістів, яких я не хотів би називати. Він пройшов з нами збори, прийшов, подякував. Зараз він проходить перегляди в інших клубах. Можу побажати йому успіху і всього найкращого. 
"СПАРТА НЕ ПРОДАЛА СВОГО ПРАВОГО ЗАХИСНИКА У ХОФФЕНХАЙМ, І ЛЮЛЬКА ВИРІШИВ НЕ СИДІТИ НА ЛАВЦІ" 
- 25 січня Сергій Люлька забив у ворота Ордабаси, а вже 26-го з'явилася інформація, що він поїхав в чеську Спарту. Але пройшло кілька днів і він вже ніби як знову в Говерлі. Люлька проведе весняну частину з вами? 
  
- Мені здається, в цьому трансфері більшою мірою винна чеська команда. У Спарти була домовленість з приводу продажу свого основного правого захисника в Хоффенхайм. Вони були впевнені, що їх футболіст перейде у німецький клуб і на це місце покликали Люльку. Однак в останній момент трансфер у Хоффенхайм зірвався. Люлька правильно, на мій погляд, вирішив. Навіщо гріти лавку запасних, коли є хороший варіант з нашою командою провести другу частину чемпіонату? 
  
- А чи є визначеність по Сергію Кузнецову? 
  
- Кузнецов вів переговори з низкою клубів. Він ставив нас до відома, так що в цьому плані все було нормально. З нами він не тренувався. Він був і у Дебрецені і ще в декількох клубах. Але щось у нього там не вийшло і швидше за все, він продовжить збори разом з нами. 
  
"МАХНОВСЬКИЙ У НАС НА ПЕРЕГЛЯДІ, А КОВАЛЮ БАЖАЮ ЗАЧЕПИТИСЯ В ДИНАМО" 
  
- Махновський знаходиться у вас на перегляді. Чи означає це, що шансів на повернення Коваля немає? 
  
- Так, він знаходиться у нас на перегляді. Махновський дуже хороший, молодий голкіпер. Будемо дивитися, як він проявить себе. Що стосується Коваля, то він проходить збори з Динамо, я дуже радий за нього. Загадувати не хочеться. Сподіваюся, у нього все вийде в київському клубі. 
  
- Довелось читати інтерв'ю Ягодінскіса з якого зрозуміло, що він не поїхав на збори ні з Динамо, ні з Говерлою. Яка по ньому ситуація? 
- З Ягодінскісом все просто. Він тренується з нами і продовжить виступи за нашу команду. 
  
"НЕСТОР ІВАНОВИЧ ПООБІЦЯВ НЕЗАБАРОМ ЗАКРИТИ ВСІ БОРГИ ЗА СЕЗОН 2013/2014" 
  
- Чи є позитивні зміни у фінансовому плані: чи виплачують борги? 
- Зараз тривають виплати. Звичайно, не так все швидко відбувається, але треба до цього поставитися з розумінням. Виплати почалися... і слава Богу. Нестор Іванович пообіцяв незабаром закрити всі борги за сезон 2013/2014. Якби не він, то футболу в Закарпатському регіоні вже давно не було б. Наша команда зараз працює і готується до другої половини чемпіонату, а це головне. 
  
- Зараз у пресі дуже сильно мусується інформація про те, що ви виступаєте проти нинішнього календаря весняної частини чемпіонату. Що ви скажете з цього приводу? 
- Просто не завжди правильно доходить інформація до журналістів. Я хотів би зазначити, щоб ви ще раз написали про те, що в середині листопада ФК Говерла, і я зокрема, висловили свою думку, що не можна так рано готувати календар весняної частини чемпіонату. Для всіх було б найбільш прийнятним варіантом підготувати календар після жеребкування єврокубків. Календар повинен складатися під реальні можливості. Не всі команди чемпіонату грають у єврокубках. Для того й існує прем'єр-ліга, щоб враховувати думку всіх команд і виробляти рішення, які задовольняли б усі клуби українського чемпіонату. 

 

1football.info

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com