image

Олександр Черняк здобуває бронзу Чемпіонату України і путівку до Чемпіонату Європи

1—3 квітня у Києві відбувся Чемпіонат України із дзюдо серед юніорів. Бронзовим призером змагань став ужгородець Олександр Черняк. Крім медалі наш спортсмен здобув право поборотися у Кубку Європи за можливість взяти участь у Чемпіонаті Європи.

Для виїзду на етапи Кубку потрібне відповідне фінансування. На жаль, цей вид спорту в Закарпатті фінансується слабо, а в подібних випадках відповідні структури обласної влади та місцева Федерація дзюдо фактично нічим не можуть допомогти спортсменам. Сім’я перспективного борця звертається до спонсорів про допомогу у поїздці на турнір, що відкриває двері до найпрестижніших змагань континенту.

Батьки молодого дзюдоїста також відомі у краї спортсмени. Тато Олександр — перший у Закарпатті призер чемпіонату СРСР із дзюдо, мама Світлана — багаторічний капітан ужгородських «Карпат». Свого часу Світлана Черняк відмовилася їхати до Києва, а вирішила продовжити кар’єру у рідній команді. Олександр Черняк-молодший також прагне захищати спортивну честь свого краю та країни, тому на пропозиції виступати за інші країни поки що відповідає відмовою.

Наразі Сашко тренується у Києві у одного з кращих вітчизняних тренерів Сергія Дуброви, який виховав не одного чемпіона світу. Сподіваємося у талановитого спортсмена з Ужгорода попереду ще багато стартів та перемог у найпрестижніших змаганнях цього виду єдиноборств.

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com