image

Тренер Усика може поповнити кадровий склад Федерації боксу Закарпаття

Цього понеділка віце-президент федерації боксу Закарпаття Михайло Данило та головний тренер збірної краю Валерій Вишньов, підсумовували Чемпіонат України з боксу (юнаки 2001-02 р.н) у прямому ефірі програми «Спорт Тайм» на телеканалі Тиса-1.

Нагадаємо, всеукраїнські змагання проходили в обласному центрі впродовж тижня (25-31 травня). До Ужгорода з’їхались імениті боксери з усіх куточків держави. Відрадно, що з-поміж кращих представників цього виду спорту перемоги та призові місця вибороли і закарпатські спортсмени. Юрій Попелич та Любомир Каналош у вагових категоріях  41.5 кг та 54 відповідно, стали чемпіонами України. Ще 5 вихованців крайової школи боксу посіли призові місця.

«Ми не очікували такого результату, було відчутя, що 2-3 медалі можемо вирвати, але 7 призерів! Такого в історії Закарпаття в нас ще не було. Якщо говорити про хлопців-чемпіонів, то результату Попелича десь чекали. Юрій минулого року на Чемпіонаті України в Чернівцях завоював срібло. Каналош тоді був третім у своїй ваговій категорії. Любомир не мав відповідно такого досвіду. Але як бачите цього року вони виправдали і перевершили  наші сподівання. І це надзвичайно приємна подія для нас », - зазначив головний наставник збірної краю з боксу Валерій Вишньов.

Як висновок, за загальною кількістю здобутих медалей Закарпатська область зайняла 1 місце. За підсумками минулого року в загальноукраїнському рейтингу федерацій - Закарпатська посідала 25 місце, а це передостаннє.

«На цьому зупинятись не будемо. Ці змагання показали, що нам можна довіряти організацію та проведення і інших турнірів високого ґатунку. Президент Федерації боксу Закарпаття Андрій Стрижак обрав правильний вектор розвитку і незабаром, повірте, будуть і інші результати. Починати завжди складно. Активну діяльність ми розпочали 3 місяці назад. Але і за такий короткий термін пророблена велика робота.  Сподіватимемось, що до кінця року з 25го місця в рейтингу увійдемо в 10ку кращих, а то і вище.

Якщо ще говорити про плани, то наразі ведуться перемовини з тренером олімпійського чемпіона Олександра Усика Сергієм Ватаманюком, щоб залучити його до роботи федерації Закарпаття. Він стане віце-президентом з питань підготовки олімпійського резерву. Андрій Стрижак запропонував першому наставнику Усика, увійти до нашого колективу. Пан Сергій досить схвально відгукнувся на запрошення, і сподіватимемось, що наш кадровий склад незабаром поповниться і таким іменитим фахівцем. Це відкриває для нас ряд можливостей, як мінімум Олександр Усик свої збори проводитиме саме на Закарпатті» - прокоментував перший віце-президент Федерації Михайло Данило.

Варто зазначити, що вже 12 – 13 червня відбудеться обласний чемпіонат з боксу серед юніорів (15-16 років). Турнір дасть змогу відібрати кращих з кращих у цій віковій категорії. Вони і представлять Закарпаття на Всеукраїнських змаганнях в Тернополі, що відбудуться наприкінці серпня.

 

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com