image

Четверо фристайлістів з Мукачева у складі збірної України

Вперше в історії зимових видів спорту Закарпаття відразу четверо фристайлістів, що змагаються у дисципліні могул ввійшли до складу збірної команди України. Це — кмс України Марина Хрипта ( 1996 р. н. ), Антон Дешко (2000 р. н.), а також Георгіна Цап та Ірина Соловей (обидві з 1997 р. н.). Усі ці спортсмени передані у ШВСМ (директор В. Федорчук) і є вихованцями тренера ДЮСШ Мукачівської Степана Легези. Право виступати за збірну країни наші спортсмени здобули на Чемпіонаті та Кубку України з фрістайлу-могулу.

— Степане Георгійовичу, як ваші вихованці виступили на чемпіонаті України, які пройшли на початку березня 2015 року на ТК «Буковель»?

— Перед тим, як розповісти про сам чемпіонат та Кубок України хотів би коротко зупинитися на тому, як ми готувалися до цих відповідальних змагань. Найбільш плідно ми провели навчально-тренувальні збори у Жденієві, де мої вихованці відточували свою спортивну майстерність та загальну фізичну підготовку. Ми проживали й чудово відпочивали у комфортабельному міні-готелі «Екстрім», який знаходиться в екологічно чистому та напрочуд мальовничому куточку Карпатських гір. цих лиж є те, що вони мають дуже гарне ковзання.

А тепер про сам чемпіонат та Кубок України. Одним із лідерів в Україні серед ровесників є мій вихованець Антон Дешко, який на головних змаганнях року у країні зайняв перше місце, набравши загальну суму очок — 14, 52. Майже на чотири очки менше набрав срібний призер Максим Тимків з Івано–Франківська, а бронзовий — киянин Семен Борський — на половину менше (7,46).

Непогано виступив ще один мій вихованець 14–річний Мартин Матл, який від бронзового призера відстав лише на одне очко.

Серед дівчат мене порадувала молодша сестричка Антона Дешка — 10-річна Даніела, до речі, наймолодша учасниця чемпіонату України, яка у майбутньому впевнений стане хорошою спортсменкою . Будь ласка, кількома словами про Кубок України з цього виду спорту?

— Серед юніорок у Кубку України у першій п’ятірці відразу троє моїх вихованок.

Найкращою з них була Георгіна Цап, яка у нашу скарбничку поклала срібну медаль. Почесні четверте та п’яті місця здобули відповідно Марина Хрипта та Ірина Соловей. В юнаків теж порадував мій вихованець Антон Дешко, який завоював головний трофей.

У дівчат кращий результат у моєї доньки Елли–Доротьї Легези (2002 р. н.), яка фінішувала п’ятою. Відразу за нею (6-те та 7–ме місця) були її подруги по команді Даніела Дешко (2004 р. н.) та Рийка Молнар (2003 р .н.).

У чоловіків серед моїх вихованців кращі результати показали Олександр Борисенко та Віктор Гісем, які зайняли відповідно високі 5–те та 6–те місця. До речі, Віктор (1993 р. н.) мені всіляко допомагає під час навчально-тренувальних зборів та змагань.

А наші досягнення, що показали мої вихованці на чемпіонаті та Кубку України ми присвячуємо 65–ій річниці з дня створення ФСТ «Колос», який відзначатиме буквально через два місяці.

 

Василь Гаджега, голова обласного відділення Асоціації спортивних журналістів Закарпаття

  • Про нас

    Prozak - Інформаційний антидепресант

    Редактор сайту - Костянтин Шевченко

    Тел.: +38 095 308 8778

    Ужгород, вул. Белінського, 24

    mail.prozak@gmail.com